BWIN и рекордната сделка за над 1 милиард лири

BWIN – това е името на един от най-успешните сайтове в нишата на онлайн залаганията. За него стои историята на една мечта и голямо развитие в годините. И една огромна сделка за над 1 милиард лири. Можете да разберете как да си направите BWIN регистрация и да използвате един от най-добрите букмейкъри в света. А ние ще ви разкажем историята му.
През далечната 1997 година 12 ентусиасти, запалени по спорта, основават betandwin. Тяхната страст се прехвърля в бранда и за 1 година онлайн платформата е готова. Фокусът са спортните залагания и в това компанията остава най-добра до днес.
До 2006 година фирмата успява да купи и погълне няколко големи компании, които имат насоченост към света на онлайн покера. Пуснати са онлайн казино и леки игри. Това е годината, в която компанията взима правилното решение и променя името си на по-лесното и разпознаваемо BWIN, с което пускат и изцяло нова платформа. През 2007 г. Биуин започва да предлага излъчване на живо на големи спортни събития. След две години поглъща още една фирма за електронен хазарт.
През 2011 година BWIN и британската игрална компания PartyGaming обявиха сливането си. Новата компания стана най-голямата публично търгувана онлайн компания в света, с 48.4% от акционерите на PartyGaming и 51.6% от акционерите на bwin. Обединената компания се търгува на Лондонската фондова борса, със съвместните изпълнителни директори Норбърт Тойфелбергер и Джим Райън.
Това подготвя пътя за следващата огромна стъпка в историята на платформата. През 2016 г. компанията Bwin.Party, формирана 5 години по-рано, става собственост на GVC Holdings в сделка за 1.1 милиарда британски лири. Официализирането на промяната се случва на 1 февруари 2016 г.
През годините Bwin спонсорира както спортни клубове, така и шампионати. Ббукмейкърът е бил спонсор на Реал Мадрид, партнира си с Манчестър Юнайтед, Ювентус, Байерн Мюнхен, Милан, Олимпик Марсилия, Барселона.

Related posts