6 начина да мислиш като успешен покер играч

Покер играчите са интересен тип хора. Практикувайки своето хоби, те имат възможността да обикалят света, да печелят много добри пари, регулирайки изцяло плътността на своята заетост. В България също има доста професионални състезатели, като над 10 от тях са спечелили повече от 1 милион от наградни фондове.

Това е дисциплина, в която сезонът продължава целогодишно и денонощно, а събитията са с доста примамващи наградни фондове не само за първенците, а за всеки участник, според класирането му. Естествено, част от турнирите се провеждат на живо, но постоянно има хиляди надпревари по целия свят, които изискват единствено игра от телефона или компютъра, тъй като са онлайн. Постигането на успехи обаче не е никак лесно. За да си добър в покера, се изискват както умения на масата, така и стабилна психическа подготовка и голяма издръжливост и правилни стратегии, тъй като някои от турнирите продължават дълги часове и дни.

Ето и няколко начина да мислиш като успешен покер играч:
1. Помислете за малко предимство
Всяко решение, което вземете, когато играете покер с истински пари, има дългосрочно предимство или очакване, което е или във ваша полза, или срещу вас. Трябва да вземете множество решения за всяка ръка и не винаги е лесно да разберете дали имате предимство. Всъщност, с 1% или 2%, можете постоянно да печелите. Трябва да се научите как да се поставяте в по-изгодни ситуации, което може на Ви направи фаворит. Колкото повече начини знаете, толкова повече печалба правите.
2. Направете правилната игра в дългосрочен план
Незабавните резултати, когато играете покер, не са толкова важни, колкото правилната игра във всяка ситуация. Тук не става дума само за късмет или умение. Резултатите от покера се определят от математиката, затова по-голямата Ви цел трябва да е дългосрочната печалба. Така че не винаги трябва да се целите в моментната печалба, а ключът е да определите коя е правилната игра и да я правите всеки път.
3. Как да печелите всеки път
Печелившите покер играчи се поставят в позиция да се състезават с покер играчи, които не са толкова добри, колкото са те. С други думи, печелившите покер играчи целят да играят срещу по-лошите покер играчи. Помислете за следните две ситуации: в първата играете срещу осем души, които взимат по-добри решения за игра от вас, а в другата – срещу осем души, които вземат по-лоши решения за игра от вас. В първата ситуация постоянно ще губите пари, а във втората – ще печелите, защото взимате по-изгодни решения от опонентите си.
4. По-малкото е почти винаги повече
В повечето области колкото повече можете да получите, толкова по-добре. Но в покера има някои моменти, в които правенето на нещо по-малко означава повече печалба. Винаги е по-добре да играете по-малко ръце.
5. Отново по-малко е повече
Друга област, в която по-малкото е повече в покера, е блъфирането. Губещите покер играчи блъфират много повече, отколкото печелившите играчи. Последните го правят рядко, когато стигнат до там, имат голям шанс за успех. Всъщност, ако никога не блъфираш, вероятно ще спечелиш повече, отколкото ако блъфираш.
6. Безкрайната покер банка
Колкото повече пари имате, толкова по-дълго можете да играете и да оставите дългосрочната математика да работи във ваша полза, когато правите правилните игри. Трябва да използвате само малък процент от общия си банкрол, когато играете. Това ви помага да останете в играта достатъчно дълго, за да се изплатят правилните игри. Второто нещо е, че всеки път, когато правите печалба, играейки покер, трябва да добавяте процент от печалбата си към вашата банка. По този начин вашата банка продължава да расте, което ви позволява да играете на по-високи нива, където можете да печелите повече.

В покера малкото предимство, което се използва отново и отново, води до големи печалби. Тайната е да намерите възможно най-много начини да получите малко предимство.

Related posts