43 ВАРНЕНСКИ УЧИЛИЩА се пускат в ученическите игри в 8 вида спорт! Състезанията започват на …..

43 училища във Варна подадоха заявка за участие в Общински ученически игри. Всяка година в състезанията за ученициучастие вземат много деца в различните прояви организирани от Община Варна и партньорски организации.
Състезания в ученическите игри са част от изпълнение на ученическия спортен календар на МОН, ММС и Община Варна за развитие и популяризиране на ученическия спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.
Днес в залата на Юнашки салон беше изтеглен жребият за спортовете волейбол, баскетбол и футбол, а началото на игрите се предвижда за 15 октомври с най-масовия спорт футбол. На 20 октомври ще започнат спортовете волейбол и баскетбол.
В програмата са заложени 8 вида спорт:

футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, баминтон и тенис на маса. Децата са разделени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета.
Домакини на проявата ще са залите и салоните на училищата, както и общинската спортна база стопанисвана от ОП „Спорт-Варна“.

Related posts