40 паунда за да влезеш в залата в Лондон, където СТОИЧКОВ представя книгата си. ТИРАЖЪТ на Историята стигна цифрата от …..

40 паунда за да влезеш в залата в Лондон, където Стоичков представя книгата си. Това ще се случи на 1 февруари (петък), в зала „Troxy“ от 19 часа.
За доброто настроение в залата ще се грижат Димитър Туджаров-Шкумбата Иво Райчев от Дарик радио. Събитието е организирано от издателство „Софтпрес“ и компанията Bulgarian Food UK – Ventex BG.
Билетите за събитието в Лондон на 1 февруари вече са в продажба на цени от £40.00 за партера и £20.00 за балкона на зала Troxy. Всеки закупен билет идва със специален подарък – книгата „Христо Стоичков. Историята“ с автограф, а притежателите на билети за партералично ще срещнат Христо Стоичков. От съображения за сигурност в залата не се допускат лица под 12 години.
Издателство „Софтпрес“ пусна на пазара книгата на 25 октомври 2018 година и за по-малко от 100 дни тя се класира на второ място в класацията за най-продавани нехудожествени книги на верига книжарници “Хеликон” за 2018 и на трето в цялостната годишна класация на веригата.
Книгата беше представена на 5 ноември пред повече от 500 гости от света на спорта, политиката и обществения живот. Сред тях бяха трима български президенти – Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на БОК Стефка Костадинова, съотборниците на Стоичков от САЩ ’94, Кубрат Пулев и други.
През декември Христо Стоичков донесе в България оригиналната статуетка на Златната топка, която списание „Франс Футбол“ му връчи през 1994 г. Тя бе с него в 5 града в страната по време на турнето за представяне на биографията, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков. Над 10 000 души посетиха представянията в различните градове, много от тяхчакаха с часове на дълги опашки, за да вземат автограф и се снимат със Златната топка.
В началото на януари на пазара излезе третия тираж на биографията, като общият отпечатан тираж на книгата достигна забележителните 50 000 екземпляра.

Related posts