4-ма ТРЕНЬОРИ напуснаха „СПАРТАК“ (ВН) и пуснаха ДЕКЛАРАЦИЯ: ….

Треньорите Диан Генчев, Живко Бояджиев, Иван Найденов и Иван Караджов вече не са част от Спартак 1918. Те разпространиха своята позиция чрез декларация, която публикуваме без редакторска намеса:

„С настоящата декларация желаем да изразим позицията си, относно събитията през изминалата седмица в „Спартак 1918”:

До този момент сме работили в клуба, водени от принципи и позиции, които сме отстоявали във времето, и в които вярваме и днес. За нас е недопустим начинът, по който разбираме за промените в Спартак 1918. Винаги сме защитавали интересите на клуба, водени от идеята да запазим както отбора, така и децата и тяхното изграждане като спортисти и личности. Работили сме достойно, честно, принципно и всеотдайно.
Освен познатите трудности и несправедливости, преминахме и през изключително тежко лято, в което защитихме децата и позицията на клуба, и в което лято, бяхме принудени да напуснем „Локомотив”, заедно с цялата школа. Времето доказа, че нашата позиция е била правилна. Хората, които ни гонеха от стадиона тогава /с полиция и охранителна фирма/, са същите хора, които подведоха голяма част от феновете и обществеността, заблуждавайки ги, че ще „възраждат” клуба. Те са същите, които, вливайки се в „Спартак 1918”, се опитват да действат по присъщия им безпринципен и неморален начин. Пред нас никога не е стоял въпросът дали можем да работим заедно с тях. Позицията ни е ясна и непроменена. Не страдаме от факта, че няма да сме част от това „Обединение”…. но сме обидени от начина, по който ръководсвото на „Спартак 1918” се отнесе с нас и останалите в клуба и не счете за нужно да ни запознае лично с новата ситуация.
С тази декларация категорично заявяваме, че няма да позволим на „някой” да се подиграва с имената ни, които сме изградили и доказваме всеки ден. Освен „алчност”, „интриги”, „подмолност” и „лицемерие”, съществуват и други думи като „честност”, „лоялност”, „отдаденост” и „приятелство”. Колективът ни няма да бъде разбит толкова лесно! Улисани в сметки и схеми, забравихте най-важното: за един клуб най – ценното не са имотите или името му…той се изгражда като такъв заради тези, които работят и тренират в него безрезервно чисто, влагайки цялата си душа и сърце!

Related posts

Leave a Comment