3 дни плажен фугбо-волейбол на плажа във Варна. ПРАВИЛАТА са … Първият мач е Христо Йовов срещу

Бившият нападател на „Левски“ и „“Мюнхен 1860“ Христо Йовов вече пристигна във Варна, където в събота и неделя в тандем с игралия за „ЦСКА“ и „АЕК“ Милен Петков ще станат част от първия полуфинален турнир по плажен такроу.
Турнирът ще се проведе в събота и неделя на специално съоръжение на плажа в


„Аспарухово“. Йовов и Петков ще открият турнира в събота преди обяд, а в неделя след обяд ще играят срещу шампионите от Варна.
Сепак такроу силно наподобява футволей и джитбол. У нас ще бъде направен опит тази игра „да стъпи“ на плажа с някои промени. Основната промяна ще е самата топка. За разлика от традиционния сепак такроу, в предстоящите турнири на пясък у нас, няма да бъде използвана типичната за този спорт топка, изработена от ратан, или синтетични влакна, а топка размер 5. Ще има някои промени и в правилата.
Целта е тази игра да стане малко по-достъпна за желаещите у нас, да се позабавляват на плажа. От една страна състезателите ще бъдат улеснени от топките, с които ще се провеждат срещите, но в същото време атрактивните изпълнения, типични за сепак такроу, също ще изобилстват.
Всички мачове ще протичат под звуците на динамична латино музика.
Отбори с колоритни имена ще се включат в първия от четирите полуфинални турнири по плажен такроу на двойки във Варна. Сред записалите се до този момент личат имената на „Eagles“, „Градушка“, „Лациали“, „Непобедимите“ , „Urban Comba“ и др. Любопитното е, че под името Eagles ще играят нигерийци. В тима на „Urban Comba“ момчетата са състезатели по футбег. Жребият за турнира ще бъде изтеглен

утре след обяд в „Юнашки салон“. Записванията за участие са на телефон 0895864963 и приключват в 14:00 часа утре.
Турнирите се организират от Олимпийски клуб-Варна 2013 със съдействието на Община Варна. Идеята срещна подкрепа и от Община Бургас. Супер шампионите във финалния турнир по плажен такроу във Варна ще получат като награда уикенд за тях и половинките им в сърцето на Пирин планина. Наградата е осигурена от планински СПА комплекс “Mentor Resort”. Победителите ще получат също шампионска купа и медали, осигурени от Община Варна.
Предстоят 4 полуфинални турнира по плажен такроу на двойки през август във Варна (5-6.08), в Бургас (12-13.08), в Пловдив (19-20.08) и в Шкорпиловци (26-27.08). Големият финал е предвиден за 17 септември във Варна.

Правила за първия турнир по плажен такроу
Размер на терена: 13,4 на 6,1 метра;
Височина на мрежата: 1,55 м;
Топка: размер 5
Правила:

Отборите са от по двама играчи. Състезателите имат право при отиграването на топката да използват крака, гърди, рамо и глава. Не се позволява игра с ръце. Препоръчителни са атрактивни изпълнения със задни и странични ножици. При изпълнението на началния удар състезателят се намира зад аутлинията. Той си подава топката с ръка преди да я вкара с удар с крак в противниковата половина. Първият сервис се изпълнява след жребий. След изпълнението му играчите на противниковия отбор са задължени да направят поне две докосвания до топката преди да я върнат от другата страна на мрежата. Позволени са до 3 докосвания преди връщането на топката в противниковата половина. Един състезател може да направи максимум две последователни докосвания до топката. Точка се отсъжда при


падане на топката на земята, при повече от две последователни докосвания от един играч, при допир на играч до мрежата при отиграването й, при директното й връщането с едно докосване след изпълнението на сервис, или ако не бъде върната в противниковата половина.
Играе се до

2 от 3 сета. Играе се до 15 точки с 2 точки разлика в сет. При равенство /14-14/ сетът се печели от отбора направил 2 точки преднина, или достигнал пръв до 17 точки /което първо се случи/. При равенство в сетовете се играе тайбрек до 8 точки с 2 точки разлика в него. При равенство /7-7/, тайбрекът се печели от отбора направил 2 точки преднина, или достигнал пръв до 10 точки.

Related posts

Leave a Comment