18 бойци преминаха успешно кантара на SENSHI 5 за битките в ДВОРЕЦА на ВАРНА в събота от …. Съперниците: …

Всички 18 бойци преминаха успешно кантара на SENSHI 5.

В събота, на 22 февруари от 19 часа във Варна, започва петото бойно шоу от международната верига.

Официалното претегляне се проведе при огромен интерес пред погледите на много запалени фенове в Grand Mall Varna.

Кантара наблюдаваше шихан Александър Пичкунов – генерален секретар на Световния киокушин съюз и един от реферите на утрешните сблъсъци в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.

Освен овации за бойците, които за пръв път се изправиха очи в очи едни срещу други преди големите двубои утре, публиката аплодира силно и трите кикбокс величия – четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс, които пристигнаха във Варна специално за SENSHI 5 и международния семинар KWU International Professional League.„На предишното издание на SENSHI видях много жестоки битки, всички се биха със сърце“, заяви Ернесто Хуст от сцената, като добави, че сега очаква да види същото.

Към него се присъедини и Семи Шилт: „„Разбира се, че и аз се вълнувам. Нямам търпение да видя двубоите и да бъда рефер“, каза той пред ентусиазираните погледи на феновете.
„Радвам се отново да съм в България. Тук нивото е наистина много високо и нямам търпение да дойде утре вечер“, заключи и Петер Артс, който вече няколко пъти подред е сред специалните гости на международната верига.

Пълните резултати от официалния кантар на SENSHI 5 може да видите по-долу.
На голямата галавечер SENSHI 5 утре във Варна ни очакват 9 сблъсъка в общо 4 стила – KWU SENSHI, KWU Full contact, WAKO PRO K-1 и WAKO PRO Low kick между бойци от общо 11 държави.

Пет от битките ще се играят по правилата на Професионалната лига на Световния киокушин съюз – KWU SENSHI и KWU Full contact. При KWU SENSHI са позволени всички боксови удари; спининг бек фист; всички ритници; един удар с коляно в главата след захват с две ръце; клинч до 5 секунди; подсечки; захват на крака и удар; удари с лакти; хвърляния. При KWU Full Contact са разрешени всички техники от гореизброените, без удари с лакти и хвърляния.
Освен интригуващи битки, интересното при тези правила е и историята им.

Първият човек, който внася пълния контакт в карате, е легендарният Масутацу „Мас“ Ояма. Японският каратист създава своя школа, в която тренировъчният ринг по нищо не отстъпва на професионалния – нараняванията и истинските удари между учениците му по време на тренировка са нещо нормално. След множество завоювани титли, школата на Ояма се утвърждава като дом на най-добрите бойци в Япония и Тайланд. Така киокушин се превръща в едно от най-великите бойни изкуства, от което произлизат и редица течения в бойните спортове, сред които атрактивната и най-практикувана днес дисциплина К-1. Тези тежки правила, които може да гледате само на арената на SENSHI, възраждат именно тези техники на игра.

Водещ на петата бойна галавечер ще бъде филмовата звезда Ники Илиев, който самият е запален фен на бойните спортове и обещава, че екшън като по филмите ще видим утре на ринга.

Един късметлия от публиката на SENSHI 5 ще има възможност да и двупосочен самолетен билет на „България Ер“.

Резултати от кантара на SENSHI 5:1. KWU Full contact – 55 кг – Анна Издебска от Украйна (54,300 кг) срещу Албена Ситнилска от България (54,900 кг)
2. KWU SENSHI – 70 кг – Владимир Сергеев от Украйна (68,700 кг) –срещу Петър Стойков от България (69,700 кг)
3. KWU SENSHI – 80 кг – Маджид Хашеми Бейджи от Иран (80,000 кг) срещу Николай Йоргов от България (79,900 кг)
4. KWU Full contact – 95 кг – Масааки Фуджи от Япония (92,000 кг) срещу Виталий Ишахнели от Русия (95,000 кг.)
5. KWU Full contact – 80 кг – Любо Ялови от Сърбия (80,000 кг) срещу Християн Корунчев от България (79,900 кг)
6. KWU SENSHI – 65 кг – Артур Арушанян от Армения (64,900 кг) срещу Алишер Карменов от Казахстан (65,000 кг)
7. WAKO PRO – Световна титла, лоу кик, в кат. до 85.1 кг – Абдерахим Шафе от Франция (84,800 кг) – Андрей Чехонин от Русия (85,000 кг)
8. WAKO PRO – Световна титла, К1, в кат. до 71.8 кг – Адолфо Барао от Португалия (71,800 кг) срещу Атанас Божилов от България (71,800 кг)
9. WAKO PRO – Европейска титла (вакантна), К1, кат. до 75 кг – Майкел Астур от Естония (75,100 кг) срещу Богдан Шумаров от България (72,200 кг)

Related posts