16. ВАРНА СПОРТ днес навърши 16 години. Тръгнаха НОМИНАЦИИТЕ за СПОРТИСТ и ОТБОР на ВАРНА за 2019 г. РЕГЛАМЕНТЪТ е следния: ….

16.

Варна спорт днес навърши 16 години.

Всичко започна вечерта на 22 ноември 2003 г та до днес.

Започнаха номинациите за Спортист и отбор на Варна за 2019 г.

Клубовете изпращат своите предложения, а на спортните журналисти е поставен срок до 28 ноември да попълнят и изпратят своите анкетни карти с номинации.

Награждаването ще е в Двореца на спорта на

12 декември.РЕГЛАМЕНТ ЗА ГОДИШНАТА ЦЕРЕМОНИЯ „СПОРТИСТ НА ВАРНА”
Годишната церемония “Спортист на Варна” е некомерсиална инициатива, която има за цел да стимулира варненските спортисти, отбори, треньори и ръководители, за постигнати високи спортни успехи през съответната година.
Класирането на номинираните спортисти и отбори в анкетата се извършва по значимост на техните постижения през съответната година от спортните журналисти в град Варна.

Номинациите се извършват в следните категории:
– Спортист на годината на град Варна /победител с 9 подгласници/ – спортните журналисти подреждат номинираните състезатели от 1 до 10 според постигнатите успехи, като посоченият от тях състезател/ка с най-много първи места, става №1 на годината за Варна.
– Отбор на годината /колективни спортове/ – спортните журналисти подреждат номинираните отбори от 1 до 3 място, като отборът с най-много първи места става отбор на годината.
– Отбор на годината /индивидуални спортове/ – спортните журналисти подреждат номинираните отбори от 1 до 3 място, като отборът с най-много първи места стана отбор на годината.
– Младо дарование – спортните журналисти определят победителя в категорията на база подадени номинации от спортните клубове. Отчита се постижението, възраст на състезателя/състезателката/, ниво на спортния форум.
– Спортист-ветеран – спортните журналисти определят победителя в категорията на база подадени номинации от Асоциацията на ветераните спортисти и деятели.
– Спортист с увреждания – критерият тук е първо нивото на спортния форум и постигнат успех и степен на увреждане.

КАК СТАВА НОМИНИРАНЕТО ?

– Категориите: „Спортист на Варна”, „Отбор на Варна – индивидуални спортове”, „Отбор на Варна – колективни спортове” само за състезатели и отбори във възрастова група Мъже / Жени – номинациите се подават от спортните сдружения и спортни клубове.
– Категория „Спортист с увреждания”- номинациите се подават от варненските спортни клубове за хора с увреждания и Българска Параолимпийска Асоциация .
– Категория „Спортист – ветеран”- номинациите се подават от Асоциацията на ветераните спортисти и деятели във Варна.

ВАЖНО: За всички категории: НЕНОМИНИРАНИТЕ ОТ СПОРТНИТЕ СДРУЖЕНИЯ, СПОРТНИ КЛУБОВЕ И СПОРТНИ ОРГАНИЗАЦИИ СЪСТЕЗАТЕЛИ И ОТБОРИ – НЕ УЧАСТВАТ В АНКЕТАТА.

Критериите които трябва да бъдат водещи при определянето на спортните успехи:Олимпийски игри
Световни първенства
Европейски първенства
Световни купи /Гранд При/
Световни първенства / неолимпийски спортове/
Европейски купи /Гранд При/
Европейски първенства / неолимпийски спортове/
Балканско първенство
Балкански купи

Related posts