Шефът на федерацията по ветроходство РОСЕН МАРАНГОЗОВ: Балчик е домакин на държавното за килови яхти за първи път от ….

Град Балчик ще приеме участниците в последната проява в киловото ни ветроходство за този сезон. Балчик ще е домакин на ДП за килови яхти от 7-10 септември. Морски клуб „Балчик“ е домакин на проявата, организирана от Българска федерация по ветроходство с изключителната подкрепа на


Консорциум „Марина-Балчик“ АД, „Св.Св. Константин и Елена“ АД и „Би Ар Мениджмънт“ ООД. По повод предстоящия шампионат имаше пресконференция на която присъстваха президентът на федерацията по ветроходство Росен Марангозов, заедно с Ангел Дипчиков-член на УС на федерацията и отговарящ за киловото ветроходство, Тодор Иванов-главен съдия на ДП и Александър Славчев от МК „Балчик“. Балчик отново ще бъде домакин на ДП във ветроходството за първи път от 2009 г насам и за първи път на шампионат за килови яхти, обясниха домакините. Те осигуряват три лодки за логистиката на проявата, като ще има и участници в надпреварата от Балчик с лодката „Блу меджик“. Община Балчик също е партньор на ДП. Първата гонка ще стартира на

8.09 в 12.00ч, а на 9 и 10 септември стартовете са в 10.30 ч. Първият и третият етап са гонки в залива на Балчик, а вторият състезателен ден ще има морски рейс. Общо 7 души са включени в съдийска и протестна комисия на надпреварата.
„По принцип домакинството се дава на ротационен принцип и се радвам, че Балчик отново са домакини на такава сериозна проява“, каза Росен Марангозов. „Състезанието в Балчик ще постави участниците при малко по-други състезателния условия. Вятърът в тази зона от черноморието е по-особен и се надявам това да доведе до по-сериозна интрига в надпреварата“, допълни Ангел Дипчиков. На този етап стана ясно, че организаторите очакват около 30 яхти за участие, като това не е официалната бройка.
„За първи път сме домакини на ДП за килови яхти и това ни радва. Смятам, че имаме опит и ще се справим. Ще осигурим три лодки на организаторите за обезпечаване на море, като ще бъдем полезни и с квалифициран екип включен в организацията и провеждането на ДП“, заяви на пресконференцията Александър Славчев.
Заявки се приемат до 10.00 ч на 8.09. Вече дори има една пристигнаха яхта в Балчик за участие в ДП. След 15.00 ч в последния ден на надпреварата няма да бъдат давани стартове. Очаква се награждавнето да е в неделя/10.09/ около 18.00 ч., като ще има допълнителна информация.
Състезанието ще се проведе в класовете

IRC и ORC. Техническата конференция ще бъде на 8.09 от 10.00 ч.

Related posts

Leave a Comment