ЦСКА няма победа във ВАРНА от 9 г, от…., но ГОНЗО е абонат на ЧЕРВЕНИТЕ

ЦСКА не е побеждавал Черно море на „Тича“ за първенство от


20 април 2008 г. (2:0 с голове на Ней).
Последния път, когато това се случва, армейците печелят и титлата.
След това обаче ЦСКА е имал 8 визити на стадиона във Варна и нито една победа – 5 равенства и 3 загуби при 5:2 голова разлика в полза на Черно море.
Така „Тича“ се превърна в истински кошмар за 31-кратните шампиони в последните години. Оформи се нещо като традиция те да имат изключително тежки мачове на този стадион.
Двата отбора не са играли във Варна от 3 лета насам – за последно завършват 1:1 на 13 септември 2014 г.
През миналия сезон армейците гостуваха на моряците в Каварна заради липсата на лиценз на „Тича“ и ги победиха два пъти (2:0 и 1:0).
Прави впечатление, че в осемте поредни мача без успех на червените на стадиона във Варна цели 4 са завършили

0:0.
Двубоят с най-голяма важност пък е първият в серията – на 16 май 2009 г.
Тогава Черно море побеждава с 1:0 с гол, а Здравко Лазаров изпуска дузпа за ЦСКА. Това поражение сваля армейците от върха в Първа лига.
В предишния 26-и кръг те губят с 0:2 дербито от Левски, но запазват аванс от една точка – 62 срещу 61. Загубата от Черно море обаче позволява на сините да направят обрат в първенството на финалната права в битката за титлата.
ЦСКА може и да не е печелил от 9 години на „Тича“, но за сметка на това бие наред настоящия треньор на Черно море Георги Иванов.
Гонзо, в качеството си на треньор и спортен директор, е в серия от 7 поредни загуби от армейците при 1:14 голова разлика.
Последните 4 поражения бяха записани през изминалия сезон. ЦСКА победи Гонзо на 3 пъти през пролетта на 2017 г. под ръководството на Стамен Белчев – 2:0 и 1:0 в Каварна през февруари и май, както и 3:1 на „Армията“ на 8 април, пише „Тема спорт”.
През есента Черно море на Георги Иванов също загуби в Борисовата градина – с

0:1 след гол в последната минута, като тогава червените бяха водени от Едуард Йорданеску.
Гонзо не успя да победи ЦСКА и като треньор на Левски. На 25 октомври 2014 г. той е разгромен с 0:3 на заснежения терен на националния стадион.
Иванов настоява мачът да се играе въпреки тежките условия. Тази среща маркира историческата 6-а поредна шампионатна загуба на Левски във вечното дерби.
А Гонзо има поражение и като спортен директор на сините – на 27 юли 2014 г., когато червените печелят с 2:0. Треньор на сините тогава е доведеният от Георги Иванов Пепе Мурсия.
Първата загуба на Иванов в настоящата му серия е на

27 април 2014 г. Тогава начело на Черно море той пада с 0:2 на „Армията“. След двубоя Гонзо опитва да спаси достойнството си с думите:
„Да се радват в ЦСКА, защото това им беше последната победа“.
Иронично, репликата рикошира срещу него в следващите мачове, в които той се изправи срещу армейците, пише gol.bg.

Related posts

Leave a Comment