ФУТБОЛ. БФС отказа да прекрати първенството! Мачовете ще се подновят на …..

БФС отказа да приеме искането на 8 от 14-те клуба в Ефбет лига за незабавно прекратяване на първенството.

На спешна среща беше решено, че шампионатът ще бъде подновен, когато условията позволяват.

Мачове ще се играят отново от 1 или от 15 май.

Подновяването на шампионата ще бъде съобразено със становището на Националния кризисен щаб и УЕФА.„Всички заинтересовани страни, участвали в дискусията, се обединиха около тезата, че трябва да се работи в посока нормалното завършване на първенствата на всички нива в българския футбол. Ръководството на Българския футболен съюз напълно разбира притесненията на клубовете от създалата се ситуация, но категорично заявява, че нормалното завършване на първенствата е изцяло в полза на българския футбол“, се казва в изявление от футболния съюз.

Разработени са няколко варианта за довършване на сезона, които ще бъдат обсъдени между Професионалната футболна лига и клубовете. Ще бъде удължен и срокът за лицензиране на клубове за сезон 2020/21, който е до 31 март за тези, които ще участват в евротурнирите и до края на май за всички останали професионални клубове.

В срещата участваха и.д. президент на БФС Михаил Касабов, вицепрезидентът на съюза Емил Костадинов, председателят на Спортно-техническата комисия Неделчо Михайлов, членът на Изпълкома Венцеслав Стефанов, генералният секретар на Професионалната лига Атанас Караиванов. Последните двама бяха сред най-яростните противници за окончателното спиране на първенството и остро разкритикуваха клубовете, стоящи зад искането.

 
Варненци
Публична група · 1638 членове

Присъединяване към групата

Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…
 

„Първенството не бива да спира! Хора, на които им липсва тотото, искаха да го прекратят. Имаме достатъчно време. Два са вариантите: от 1 май и от 15 май. Докторите ще кажат, времето е пред нас“, коментира след срещата Стефанов пред „Спортал“.

По-рано днес и от „Левски“ потвърдиха, че са твърдо против преустановяването на шампионата.

Междувременно от БФС обявиха, че вече закупените билети за плейофа за Евро 2021 България – Унгария ще бъдат валидни без презаверка за новата дата на мача – 4 юни, стига мачът да не е при закрити врати. От днес притежателите на билети ще имат и възможността да ги върнат, и да си получат обратно парите.

Засега няма да се продават нови билети, докато не бъде получена пълна яснота около мача. Ако плейофът се състои по план, според новата програма на УЕФА, при успех българският национален отбор трябва да приеме на 9 юни победителя от Исландия – Румъния в решаващ мач за място на европейското първенство, което бе преместено догодина.


Related posts