Футболна Варна разбра за смърта на любимец от миналото! Починал едва на 53 г!

Футболна Варна разбра за смърта на любимец от миналото!
Починал едва на 53 г!

Галин Господинов – бившият халф на Спартак е починал едва на 53 години на 2 март, но футболната общност и тази на Спартак не е била уведомена за загубата.
Галин е издъхнал след тежка битка с коварна болест.

„Потресен съм. Галин е от тези спартаклии, които дадоха живота си за клуба ни, а накрая не се обадиха, за да можем да отидем да го изпратим“, заяви за „Петел“ Иван Петров, който разкри лошата новина.

„От този несправедлив свят си отиде още един една футболна рожба на някогашния велик Спартак.
Галин Господинов беше едно футболно бижу на сините „соколи“, което не можа да остане завинаги в Музея на славата.
Аз го познавах много добре.Изключителен талант, с изключителен футболен интелект и склонност към импровизация. Притежаваше футболен капацитет, технически похвати, казано на футболен език, с топката беше на „ти“. Гале, Бог да те прости. Почивай в мир“, допълни Иван Петров.

Галин Господинов е роден на 16 юли 1967 година, а футболните естети са едонодушни, че е един от най-големите таланти, израснали във варненската футболна школа.
С топката започва да прави чудеса на терена още като дете в родния Спартак, а впоследствие за феновете беше удоволствие да гледат и да се наслаждават на играта му. Само на 14 години Галин става част от дубъла на Спартак, на 16 вече играеше за мъжкия тим на Янтра в „Б“ група, а после се завърна в родното гнездо.

За Спартак играе в „А“ и „Б“ група в периодите 1985/1987, 1988/1991, 1993/1994 г., като в елита има 41 мача и 4 гола. Играл е в „А“ група и два сезона за „Берое“ – 1991/1993.

Галин Господинов е носил също екипите на „Янтра“ (Габрово), „Ловеч“, „Беласица“ (Петрич), „Автотрейд“ (Аксаково) и „Аадемик“ (София).

Варненци
Публична група • 7934 членове

Присъединяване към групата
Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…Related posts