ФИБА забрани на БАСКЕТБОЛА на ВАРНА да картотекира играчи, защото… БОРИС СТОЯНОВ: Виновен е ВАРЧЕВ, тъй като …

ФИБА забрани на баскетбола на Варна да картотекира играчи, което означава, че

варненци ще играят с юноши и само трима по-опитни баскетболисти –
Веселин Георгиев, Венелин Христов и Кристиян Кръстев, които са единствените извън тийнейджърска възраст. За мача с Левски в неделя от 18 ч са картотекирани петима играчи набор 2000, както и двама от най-талантливите състезатели от националния отбор за момчета (16) – Михаил Молдов и Александър Стойков, родени през 2001.
„Нашата лига действа под ръководството на БФБ. В НБЛ сме информирани, че БФБ е получила от ФИБА временно спиране на регистрирането на нови играчи в Черно море Тича, заради


забавени плащания към бивш играч на отбора. Запознати сме с казуса, но правомощията на Лигата се простират до там да картотекираме играчите, които са предоставени от Черно море Тича,“ коментира генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова.
„Бяхе информирани, че състезател е завел иск срещу БК Черно море Тича за неполучени възнаграждения от престоя му в клуба по времето на старото ръководство на отбора, когато президент или председател е бил г-н Симеон Варчев. За наше огромно съжаление ФИБА процедира така, че разпознава и признава БК Черно море Тича като наследник на предходния клуб и автоматично процедурите по иска падат върху нас. В офиса на БФ Баскетбол е получена официална възбрана за картотекиране на нови състезатели към момента от страна на БК Черно море Тича. Ние, като изряден клуб, който не е въвлечен в казуса обжалваме пред КАС и ФИБА това решение и очакваме възбраната да бъде вдигната. Решението ще излезе на

3-ти ноември 2017 година. Клубът направи официална картотека в НБЛ и след разрешаване на казуса ще регистрира и новите попълнения, което се надяваме да стане съвсем скоро, коментира Борис Стоянов – изпълнителен директор на Черно море Тича.

Related posts

Leave a Comment