ТРАСЕТО на втория МАРАТОН ВАРНА! Стартът е на… ЗАЯВКИТЕ вече се подават онлайн!

Международният лекоатлетически маратон Варна 2017 ще се проведе за втора поредна година. Стартът е на
7 май в 9.30ч. на площад „Независимост“. Трасето преминава през централната пешеходна зона, по алеите на Морската градина до Делфинариума, а финалът е отново на площад „Независимост”.

Дисциплините са 42.195 км, 16.8 км, 8.4 км и градски крос 2 км. Контролното време за класическия маратон си остава 5 часа. Наградния фонд е 49 000лв. Предвидени са още атрактивни демонстрации по различни видове спорт, танци, забавления и томбола с много предметни награди. Организатори на събитието са Община Варна, Министерството на младежта и спорта, Българският олимпийски комитет, Асоциация „Спорт в свободното време“, СКЛА „Черно море” и БФЛА.
Маратон Варна е част от трите състезания под надслов „Бягането като начин на живот“. Първият маратон беше в Стара Загора на 2 април, а третият в София – на 15 октомври. Сроковете и начините за регистрация, както и условията за участие, могат да бъдат намерени в интернет страницата на маратона http://marathonvarna42km.com. Онлайн формулярите вече са отворени. Поместена е и информация за включването на доброволци.

Related posts

Leave a Comment