ТРАКТОРА прави световно по карате шотокан във Варна! ИВЕТ ГОРАНОВА: Ще взема световната титла! Шампионатът е в зала

Във Варна от петък се провежда световното първенство по карате шотокан. Президент на българската федерация е Алексей Петров (Трактора). Очакват го в неделя при закриване на шампионата, в който участват над 1300 състезатели от 30 държави. България ще бъде представена от 100 бойци, сред които световната и еврепейска шампионка Ивет Горанова и другата ни шампионка Виктория Росенова.
„На шампионата във Варна са величия в този спорт с 9 дан 75-годишните – турчинът Хатъ Кошар и японеца Като, който е супервайзър. Тук са и президентът на румънската федерация Адриан Попеску и вицепрезидентът на световната федерация Хайредин Хамуджу. Нашият Алексей Петров е с 5-ти дан и не е спирал да тренира. Карате шотокан е начин на живот, пълен контрол без зло. Имаме категория и над 56 г даже“, обясни вицепрезидентът на българската федерация Росалин Росалинов.

„Не ми е първо световно. Ще взема златото. Не мисля, че ще имам проблеми. Имам тактика срещу всяка една съперничка“, сподели световната и европейска Ивет Горанова, която е във възрастова група 16-17-годишни и ще участва в категория до 59 кг.

Снимка Фейсбук
Ивет Горанова е световна шампионка на първенството в Грузия и европейска от Турция.

Related posts

Leave a Comment