Тракери извадиха на светло регата Варна 200. Направиха 100 % безопасно състезанието, което бе наблюдавано от 7000 зрители.

Тракери извадиха на светло регата Варна 200.

Направиха 100 % безопасно състезанието, което бе наблюдавано от 7000 зрители.

На всяка яхта беше поставено проследяващо джи пи ес устройство включено към захранването на яхтата.

Тези тракери дават местоположението на всяка яхта по време на регатата във всяка една секунда.

Системата осигурява освен проследяване и 100 % безопасност.

Всяко устройство има паник бутон, който се натиска от екипажа при опасност.По цели дни и нощи 200 мили в открито море, като партизани са ветроходците и с този паник бутон при опасност те могат да изпратят сигнал до щаба на организаторите, съдиите и всички институции като Морска администрация, брегова охрана, гранични служби и военноморския флот. С нашите тракери е ясно кой какво прави, на какво положение е спрямо брега, спрямо един от друг. Тази система на сигурност се използва при всякакви есктремни спортове и дейности на открито, обясни собственикът на Изи тракинг Димитър Димитров.

Цената на устройствата започва от 120 лв. За регатата Варна 200 таксата бе 10 лв на състезателен ден на участник платена от организаторите на състезанието.

Някои от участниците обаче не искат нашита услуга, защото така излизат на светло и не могат да правят шашми. Например някой може да включи двигателя. Системата ни обаче веднага го хваща, защото има сензори, които отчитат всичко – скоростта на вятъра, скоростта на яхтата, вибрациите, допълни Димитър Димитров.


Related posts