ТРАДИЦИЯ СКАНДАЛ. БАЩАТА на щангистите: Няма да ги пускам повече на никакви награждавания … ВАРНА влезе в ИСТОРИЯТА на АНКЕТИТЕ със скандал всяка година при определяне на СПОРТИСТ №1. Тази година обаче постави и национален рекорд. НАГРАЖДАВАНЕТО е тази вечер при СВОБОДЕН ВХОД за всеки. ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ни е догодина …..

Снимката: Бащата на щангистите Христо и Стефчо Христови държи статуетките за №1 на ОСК ЖСК Спартак. Щангистите са на лагер в Дианабат преди олимпийската квалификация в Катар, където Христо се очаква да вземе олимпийска квота.

Традиция скандал.

Варна влезе в историята на анкетите със скандал всяка година при определяне на Спортист №1.

Тази година обаче постави и национален рекорд.

Награждаването е тази вечер от 19 ч в Двореца на Варна при Свободен вход за всеки в зала Конгресна.

По предварителна информация кметът Портних няма да присъства, защото бил болен от едра шарка.

Предложението ни е догодина Спортист №1 на Варна за 2020 г да бъде определен отобщината, които са организатори на анкетата. Така традицията скандал ще бъде нарушена и спортните журналисти във Варна повече няма да бъдат изкупителни жертви.

Защото всеки недоволен търси вина в спортните журналисти, а на практика те нямат думата. Общината нарежда кой е по-по-най.

Конкретно за 2019 г №1 на Варна ще стане сливналията Атанас Скатов, който скоро ще стане варненец, тъй като ще получи ведомствено жилище.

Скатов бе едно от лицата на кампанията Варна европейска столица на спорта 2019. Той изкачи 4 осемхилядника.

В критериите на анкетата тежеста на спортните постижения отгоре надолу тръгва от олимпийски игри, световни първенства, европейски първенства, ….

Алпинизмът не е олимпийски спорт, няма световни и европейски първенства по алпинизъм.

Досега в България алпинист не е влизал в тройката. Това не се случи даже с Христо Проданов, който остана завинаги под Еверест след като го изкачи.

Недоволството тази година от избора на №1 дойде от спортната общественост на Варна в двете сдружения – ССК Черно море и ОСК ЖСК Спартак.

Най-взривяваща обаче бе реакцията на бащата на двамата братя щангисти – Христо Христов, който бе определен за Спортист №1 на ОСК ЖСК Спартак и Стефчо Христов, който пък единствен във Варна стана световен шампион, въпреки че става въпрос за 17-годишни. Христо пък е европейски шампион за 20-годишни.

Баща им обяви, че няма да ги пускавече на никакви церемонии по награждаване. Че ще им купува по 6 хляба и 2 кг месо, както го прави всеки ден за постиженията на 115 и 108-килограмовите си синове.

Related posts