ТЕНИС ЕВРОПА награди официално ПЬОТР НЕСТЕРОВ от ЧЕРНО МОРЕ ЕЛИТ за тенисист номер 1 за 2018 г. 16-годишната БЕАТРИС СПАСОВА от Елит е вицешампионка при 18-годишните

Тенис Европа награди официално Пьотр Нестеров за тенисист номер 1 за 2018 г.
По време на общото събрание на Тенис Европа във Валета (Малта) беше връчена официално наградата на Пьотр Нестеров за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16 годишна възраст за 2018 год. Официалният сертификат и медал за наградата „Играч на годината“ бяха връчени на представител наБългарската федерация по тенис.
През миналата година Нестеров стана шампион на осемте най-добри на Европа до 16 г. на Мастърса в Реджо Калабрия (Италия). Също така Пьотр триумфира с титлите на турнира до 16 год. от първа категория в Сараево (Босна и Херцеговина) и в надпреварите от втора категория в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия). Завършвайки като номер 1 в годишната класация на Тенис Европа, Нестеров застана в сериозната компания на Новак Джокович, Григор Димитров, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Мартина Хингис, Жустин Енен, Ива Майоли и много други, които са завършвали годината като номер на Европа до 14 или 16 г.

16-годишната Беатрис Спасова (на снимката) от Черно море Елит е вицешампионка при 18-годишните на държавния турнир, който се проведе в Пловдив.
На финала при девойкитеМирела Шкумбова (ТК „Дема“, София) се наложи над Беатрис Спасова (ТК „Черно море Елит „, Варна) с 6:1, 6:3. Два дни по-късно, на 2 април Беатрис навърши 17 години.
На трето място се класираха Белослава Велева (ТК „Ника“, Бургас) и Никол Русева (ТК „Престиж“, Велико Търново).

Related posts