ТЕНИС, ВЕТРОХОДСТВО, ВОЛЕЙБОЛ, ….. на Черноморските игри от днес във Варна, ПРОГРАМАТА:

Тенис, ветроходство, волейбол и още дузина спортове на 3-те Черноморски игри от днес във Варна. На пресконференция с участието на


изп.директор на ССК Черно море Бончо Бонев, Огнян Илиев – главен треньор в ТК Черно море Елит, Росен Марангозов – президент на федерацията по ветроходство и председател на СК Черно море Бриз и Димитър Величков – представител на волейболен тим Черно море бяха изнесени подробности за игрите. Много са спортовете, като в тях ще участват повече от 500 състезатели. Във волейболната надпревара ще участва и гръцкият Александрополис.
В рамките на Игрите ще се проведе държавният турнир по лекоатлетически крос с участие на състезатели от повече от 50 клуба в страната. Кросът започва на 30.09 на входа на морската градина, като ще го открие министърът на спорта.
Ветроходната регата „Бриз-Есен“ ще е много силна, тъй като ще участват всички центрове в страната. Тя се организира от „Черно море Бриз“, като с тази регата се закрива сезона. Представители от 12 клуба ще мерят сили във варненския залив. Класовете са 7, като два от тях са детски, а останалите олимпийски.
В надпреварата по тенис на корт става дума за силен държавен турнир с участието на топ състезателя

Пьотр Нестеров от „Черно море Елит“ и тенисисти от 29 клуба. Спортната гимнастика ще е само в мъжкия профил. Включени са още доста състезания и демонстрации, като фехтовка и др.
Програмата:
– държавно първенство по тенис за 16-годишни на кортовете на Черно море Елит, от 27 септември до 2 октомври
– ветроходна регата Бриз Есен от 29 септември до 1 октомври, откриване в петък от 11 ч
– турнир по волейбол в зала Христо Борисов от 29 септември с участието на Черно море БАСК, Александрополис от Гърция, Марек Дупница, Арда Кърждали
– лекоатлетически пробег Варна на

30 септември от 10 ч на входа на Морската градина
– турнир по водна топка на басейн Приморски на 6 и 7 октомври
– турнир по плуване Алекси Алексиев – Папата от 30 септември – 1 октомври
– откриване на турнира на 30 септември в 18 ч пред Двореца

Related posts

Leave a Comment