ТАЛАНТ на МОРЕТО се върна от Испания и си търси отбор

Юношата на Черно море Румен Николов претърпя артроскопия на коляното заради скъсан менискус. Той се завърна у нас и миналата седмица легна под ножа в болницата „Света Марина“ във Варна.
През пролетта нападателят игра за испанския


Депортиво Михас. Отборът се състезава в петото ниво на местния футбол.
„Имахме за цел да спечелим промоция за горната дивизия, но не можахме да я изпълним и завършихме на пето място с равен брой точки с четвъртия и на една точка зад третия. Изиграх едва 7 мача, в които отбелязах 9 гола. Няколко кръга преди края на шампионата си усуках коляното и скъсах менискус. Впоследствие с жена ми решихме да се приберем в България, тъй като исках да ме оперират тук, защото едни от най-добрите специалисти в тази област в Европа са у нас“, сподели за „Петел“ Румен.
Седмица след хирургическата интервенция той се чувства много добре. „Операцията не е никак сложна и още на следващия ден можеш да вървиш нормално. От третия ден започнах електростимулация и различни упражнения с ластик. В края на тази седмица вече започвам да въртя колело във фитнеса, както и да се подлагам на по-интензивни упражнения с ластик. В понеделник ще ми махнат конците и мога да премина в следващия етап на възтановяването. Започвам да тичам и да правя упражнения във фитнеса с различни килограми“, обясни Николов, който съвсем скоро (от 7 август), ще е готов да започне индивидуални тренировки на терена – дрибъл, пасове и постепенно вдигане на натоварванията. Седмица по-късно

27-годишният футболист е готов да започне подготовка с отбор, като желанието му е той да е български.
„Със съпругата ми взехме решение да останем в България и да бъдем близо до нашите семейства“, обясни Румен.
Той влиза в мъжкия футбол с екипа на Черно море, а след четири сезона на „Тича“ играе още в българските Нефтохимик, Черноморец (Балчик), немските Берлинер АК 07 и МСВ Пампов, анголския Академика до Лобито и испанския Депортиво Михас.

Related posts

Leave a Comment