Тази вечер „ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА“ или отпада или остава в ПЛЕЙОФА! Борис Стоянов: …. Дарин Великов: …

Тази вечер „Черно море Тича“ или отпада или остава в баскетболния 1/2-финален плейоф. „Берое“ води с 2:0 победи. Третият мач е от 18 ч в зала „Христо Бориков“. Мненията преди битката:
Борис Стоянов:
„Винаги съм оптимист за мачовете, които ни предстоят, и смятам, че поне в единия от първите два мача срещу „Берое” развоят можеше да бъде друг и победата да бъде за нас. Във втория мач имаше ситуация това да се случи, но това е баскетболът, това е спортът. Не успяхме да го завършим по такъв начин, че да се върнем при резултат 1:1 във Варна. Ние изразихме нашата позиция пред ръководството на Националната баскетболна лига, че нищо не налагаше при условиe, че първата среща не се излъчваше по телевизиятаq едната плейофна серия да започва по-рано и смятаме, че нищо не налагаше нашият мач да бъде игран ден по-рано. Последните дни състезателите ги прекараха повече по автобусите, навъртайки над 2000 километра. Плейофните са много интересни най-вече от психологическа гледна точка, защото отборите влизат с различна настройка. Мисля, че за отбора на „Берое” е по-определящо какво ще се случи в полуфиналната серия. Ние можем само да спечелим от тези мачове. Не ни виси някакъв „Дамоклев меч” като класиране, като резултати и оттам нататък водеща е самата амбиция на състезателите, че могат да играят баскетбол, че са в състояние срещу съперник, който цяла година не сме успявали да победим, този път в плейофите можем да надделеем. Играем мач за мач и нямаме по никакъв начин притеснения, че нещо трябва да се случи на всяка цена. Амбицията е да покажем стойностен баскетбол, да покажем, че всеки играч има своето място и стойност, е водеща и най-вече искаме да зарадваме нашите привърженици, които този сезон изтърпяха много и да покажем, че в тези полуфинални серии имаме като домакини и силите да се преборим с най-добрите отбори в България. Претенциите на „Академик Бултекс”, че са били ощетени, не прави чест на отбора им. Да се опиташ да обезцениш труда на противника си – това е жалък опит да се вмени на баскетболната общественост, че причината за случилото се в третия мач в Пловдив е някъде другаде, освен в самия отбор на „Академик Бултекс”. Мисля, че това е недостоен опит да се обезцени всичко, което постигнаха треньорите и състезателите на нашия клуб.”

Дарин Великов:
„Промяната на началния час на мача с „Берое” утре е най-малката промяна. Моите упреци са към НБЛ, която възоснова на телевизионни предавания определи датите за плейофите. След като знаеха, че нашите два мача в Стара Загора няма да се предават, ние не трябваше да започваме серията на 5 май, а можеше да го започнем на 6 май наравно с другите два отбора. Разделянето на двата плейофа е заради телевизионни излъчвания, а щом такива няма лигата е за това – да реагира и да каже, че плейофите започват на 6 май. За нас това беше страшно важно, защото трябваше за 48 часа да изиграем два мача и да пътуваме 1000 километра. След като не дават мачове, безумие беше да се играе първия полуфинал на 5 май. Снощи имахме тренировка, състезателите бяха изненадани, но ние нямаме друга възможност. Предстоят ни два много тежки мача във Варна. Сигурен съм, че това което сме правили досега, ще го направим и в тези два мача. Загатнахме за това във втория мач в Стара Загора, отборът ни изигра страхотни 33-34 минути. Имахме нещастието в най-важния период да допуснем доста технически грешки и слаба тактическа дисциплина и това ни костваше мача. Начинът, по който игра „Черно море Тича” във втория мач в Стара Загора, е нивото и играта, която искам да показваме и се доближихме страшно много до това. Много ми се иска това да го покажем и във Варна. Очаквам утре да имаме необходимата помощ от публиката. Мърджан Мъркович все още не „вдигнат на крака”. Той прави усилия, не мога да го упрекна в нищо. Знам каква е контузията, а за такова разстежение трябва време. Почти съм сигурен, че няма да можем да го използваме в следващите мачове. Имаме леки проблеми от много тежките сблъсъци в последните два мача, но смятам, че ще бъдат преодолени от състезателите. Напрежението ще е повече при нас. Както се казва „Черно море Тича” е изправен до стената. Следваща грешка означава край на полуфиналната серия. Ние много пъти

сме попадали в такава ситуация и сме преодолявали тези моменти, така че аз специално не смятам, че ще играем и разсъждаваме в посока ако сбъркаме край на серията. Чувствам се обиден от от изявленията на „Академик Бултекс”. Моето мнение е категорично. Аз предлагам мачът с „Академик Бултекс” да се преиграе. Отборът от Пловдив да определи датата, часа, съдиите да бъдат избрани от тях и да изиграем един мач да покажем кой е по-добър. Не искам да влизам във видео наблюдение, тъй като можем да извадим 10 случая, в които да кажем са допуснати грешки и затова е по-честно мачът да го играем отново.”

Related posts

Leave a Comment