СПОРТЪТ на Варна ПАПКА над 10 млн през 2020 г. 5,9 млн отиват за нов комплекс във ВЛАДИСЛАВОВО

Спортът на Варна папка над 10 млн през 2020 г.

Тези пари са заложени в бюджета на общината за завършване на ремонта на стадион „Спартак“ и за изграждане и обновяване на други спортни комплекси.

Един от тях е многофункционалният комплекс в район „Владислав Варненчик”, за който в местната хазна са предвидени малко над 5,9 млн. лева, съобщиха от Общински съвет -Варна.

Близо 2,4 млн. лева общината ще инвестира вспортния комплекс на ул. Студентска“ и в изграждането на парк и спортни съоръжения в кв. „Виница“.

Предстои да приключат ремонтните дейности на стадион „Спартак“. Реконструкцията на терена и на съществуващите трибуни вече завърши, следва построяване на т.нар. фенска трибуна и облагородяване на околните пространства, което ще струва на бюджета 980 хил. лева.

Близо 920 хил. лева общината ще вложи в проектиране и основен ремонт на спортен комплекс „Простор“.

Около 300 хил. лева са заделени за изграждането на топлообменни станции за използване на геотермална топлина в плувен комплекс „Приморски“.

На заседанието на ПК „Младежки дейности и спорт“ беше одобрена проекторамката на Програма „Спорт“ за тази година в размер на 1,41 млн. лева, като близо 1/3 от средствата са за материално стимулиране на клубовете.

Варна ще продължи да защитава титлата си на европейска столица на спорта и ще организира редица значими спортни събития. Сред тях са Световната купа по спортна гимнастика, 80-тият юбилеен плувен маратон „Галата – Варна“, 51-то рали „България“, международният лекоатлетически маратон Варна 2020, IV Черноморски младежки игри, международен турнир по ветроходство и др.

Членовете на комисия одобриха също проектобюджетите на Програма „Младежки дейности“ в размер на близо 816 хил. лева и на Програмата за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора, възлизаща на 250 хил. лева.

Друго решение, което бе взето днес, е да се подпомогнат финансово детско-юношеската школа и мъжкият представителен отбор на баскетболен клуб „Черно море Тича“ – 250 000 лева.

По сумата престои да се произнесе и ПК „Финанси и бюджет“.

Финансово съдействие от общината потърсиха и три клуба по конен спорт – СККС-Варна, ездови клуб „Ангард“ и СК „Хан Кубрат“. Те ще организират състезания по случай Тодоровден и Републикански турнир по прескачане на препятствия през месец май. Исканата сума от 6000 лв беше одобрена от членовете на ПК „Младежки дейности и спорт“.

Съветниците дадоха също съгласието си Община Варна да поеме разходите занаем на залата за спортна гимнастика, необходима за нуждите на Спортно училище „Георги Бенковски“.

Снимка http://www.chernomore.bg/

Related posts