СПОРТНОТО във Варна вече е с ремонтирана сграда за сумата от ….. Министър КРАСЕН КРАЛЕВ лично прие ремонта и написа в социалната мрежа ….

Спортното във Варна вече е с ремонтирана сграда за сумата от2,7 млн лева. Министър Красен Кралев лично прие ремонта и написа следното в социалната мрежа:

Приех реновираната сграда на Държавното спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна. Ремонтът се извърши по проект на Министерството на младежта и спорта по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 на обща стойност 2 700 600 лв.
Строително-монтажните работи включват цялостно обновяване на училището, изолация на стени, под и покрив, на който са поставени соларни панели. Подменена е дограмата, електро и ВиК инсталациите, системите за отопление, вентилация и климатизация. Изградени са система за доставка и използване на алтернативно отопление – газ, както и пожарогасителна система. След ремонта е осигурен достъп за хора с увреждания.
Проектът включва още оборудване за тренировъчните помещения, нови компютри, периферна техника, мебели, и др.
На събитието присъстваха също областният управител на Варна Стоян Пасев, изпълнителният директор на ССК „Черно море“ Бончо Бонев и директорът на училището Евелина Янчева, а специални гости бяха трима от българските представители на Летните младежки олимпийски игри в Буенос Айрес – сребърният медалист във вдигането на тежести Христо Христов и плувците Тихомир Тодоров и Василики Кадоглу, които са възпитаници на СУ „Георги Бенковски“.
Посетих изалата по вдигане на тежести на СК „Титан“, в която тренира Христо Христов и обещах да съдействам за нейния ремонт.
Малко по-късно ветерани на ЖСК-Спартак Варна ми връчиха почетен плакет „за принос в развитието на спорта“ по повод 100-годишнината на Обединените спортни клубове.

Related posts