СПАРТАК ВАРНА получи 5000 заявки за участие в шествието за 100-годишния юбилей, ПАЛЯТ 50-метров светлинен надпис…. , ИЗДИРВАТ … ПОКАНЕНИ са …..

Над 5000 души са дали заявка за участие в шествието по случай 100-годишнината на Спартак Варна, което ще се проведе на28 август от 18:00 с начална точка площад „Севастопол“. Това съобщиха от ръководството на варненския клуб. Само час по-късно на площада пред Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ ще започне и същинската част на празненствата. В театъра ще се проведе церемония, която ще бъде предавана пряко на гигантски екран пред сградата. Организаторите са се подготвили и с интерактивна комуникация между агитката навън и случващото се вътре в театъра. След края на церемонията навън ще започне специален концерт, на който ще звучат поне три песни, по случай годишнината.
Звездно присъствие се очаква на събитието, за която са поканени над 150 футболисти и деятели на клуба, оставили името си в историята на „соколите“. Сред поканените са водещи имена от историята на българския футбол като Димитър Пенев, Иван Вуцов и други. Сред поканените са и личности от вечния враг – Черно море, Божил Колев, Илиан Илиев, Стефан Богомилов, Никола Спасов и други.
От клуба обаче признаха, че

имат затруднения да намерят част от легендите, които не са с местожителство във Варна.
„Загубили сме следите на част от играчите, които са дали за клуба. Няма нито един футболист или треньор, който да няма покана. Проблемът е, че с някои от тях нямаме връзка. Използвам случая да помоля всеки, който е играл за Спартак през годините и с който не сме се свързали още, да се чувства поканен и да потърси връзка с нас, за да получи покана. Вероятно нямаме контакти“, каза президентът на клуба Стефан Калименов. Сред гостите ще бъдат представители на Министерството на младежта и спорта, на Българския футболен съюз, на Община Варна и други.
Видеопрезентации от историята, книга за 100-годишнината и сувенири ще бъдат само част от подготвените изненади за гостите. Сериозна звездна плеяда се очертава да бъде и сред водещите в церемонията. Известни актьори и шоумени – изявени привърженици на Спартак ще излязат на сцените по време на Юбилея. Ще бъде обявена и Десетка на Столетието от легенди, дали много на „Соколите“.
Кулминацията на събитието ще бъде50-метров надпис 100 ГОДИНИ СПАРТАК ВАРНА, който ще бъде запален на ключово място в града. Засега от клуба обаче не обявяват къде ще се случи това.

Related posts