СПАРТАК ВАРНА – нов треньор, нови мъки!

Тодор Киселичков бе представен като нов старши треньор на Спартак Варна.

Той идва на мястото на Георги Иванов – Геша, който пък наследи Васил Петров, с който „соколите“ започнаха кампанията в елита на България, в който тимът се завърна през този сезон.

„С мен се свърза Павлин Николов. Разговорите минаха нормално и лесно. Идвам с амбицията и енергията да подобрим нещата в отбора. Надявам се на добри резултати, позитивна атмосфера, да вдигнем отбора. Не е това мястото, което трябва да заема Спартак Варна“, каза новият старши треньор на „соколите“.

„Тепърва още прохождам. Запознат съм с отбора, скоро с Ботев Враца играхме с тях. Горе долу съм запознат с футболистите и със ситуацията. Искам малко да проходя в отбора, да видя за какво става въпрос. Трябва още в следващите мачове да вземем максималните точки“.„Не знам каква е ситуацията дълбоко в отбора. Най-важното е да върнем усмивките в отбора – да се работи с настроение и желание. Ако това се случи в тренировките, после ще се пренесе и в мачовете. Отборът не трябва да е това нещо и ще опитаме да подобрим нещата в отбора“, допълни Киселичков.

„Знаете ситуацията с треньорите в българския футбол, защото ние сме най-незащитени. Все пак, аз идвам с желание, с амбиция, готов съм за работа, водил съм отбори в елита на България. Ще направя всичко възможно, за да може да излезем от това положение“, заяви бившият помощник треньор на Ботев Враца.

„Искам да се запозная с хората в клуба и след това ще мислим за щаба. Нужно е подсилване на състава. Тук има и добри футболисти. На базата на това, което има тук, е нормално да се запознаем с това нещо. Ще разчитам на хората тук да ме въведат и ще се види къде има нужда от подсилване“, каза още Киселичков.

Той говори и за последните две нови попълнения в тима – Здравко Димитров и Румен Руменов: „Да, те бяха на трибуните на мача. Те са добри футболисти и могат да помогнат на отбора“.

„Не искам да говоря за позиции и постове. Искам в няколкото тренировки, които имаме до мача с Локомотив София, да се запозная с играчите. Разчитам на помощта, която ще ми предоставят хората тук. Има добри играчи, но със сигурност ще имаме нужда от подсилване. Ако има някакъв изключително добър футболист, който може да привлечем, ще го привлечем“, коментира той селекцията.Той каза още: „И г-н Николов, и г-н Миланов казаха, че ако селекцията бе направена навреме, аз нямаше да съм тук, защото резултатите щяха да са по-добри. В момента ситуацията е малко по-трудна, стават промени и затова съм тук. Когато окомплектоваме един добър отбор, той трябва да е подготвен и да се защитава, и да атакува. Трябва да си преценим качествата и възожностите в самия отбор. Най-важното е да направим така, че Спартак да започне да печели“.

„Важното е Спартак да радва феновете, да радва собствениците. Ако можем да направим нещата да работят по печелившия начин, ще е най-добре“, завърши Киселичков.

Единият от собствениците на Спартак Павлин Николов коментира привличането на Тодор Киселичков:
„Ние от В група прекрачихме в Б група и после във Висшата лига. Направихме неправилна преценка за нещата. Има и обективи, и субективни фактори. Тепърва ще картотекираме нови 5 футболисти. Посъветвах се със специалисти и ми препоръчаха Тодор Киселичков. Запознах се с работата му. Смятам, че нещата ще станат и при всички положения ще станат по-добре. Вярвам, че той ще направи всичко възможно да се подобрят нещата. Той ще има пълна подкрепа от спартаклиите. Отборът психологически е разклатен. Смятам, че нещата се правят за добро. Нека се огледа, дали сме му кардбланш, но нека види цялостната картина. Аз вчера му пратих самолетен билет, но той каза: „Павка, паля колата, събирам си чукалата и идвам на място“, за което му благодаря. Ножът е опрял до кокала“

Той коментира и проблемите с оправянето на документите на някои от новопривлечените чужденци: „Тези проблеми са свързани с преструктурирането в клуба. Преди седмица разбрах, че имаме проблеми и се заех с нещата. В петък получихме документите на новите чужденци. От Панама чакаме жълтата карта. Въпрос е на дни. За съжаление, не сме минали този път, не сме се занимавали с тези неща, това са грешки на растежа. В администрацията всеки си гледа нещата. Основното е, че нямаме опит, но изчистихме въпроса“.


Related posts