СПАРТАК ВАРНА намери пари от рекламодател за Североизточна В група, но ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ трябва да одобри договора, защото.. СЕСИЯТА обаче е чак …

Ръководството на ФК „Спартак 1918“ намери източник за финансиране на клуба, преди началото на новия сезон. Това е


лицензираният букмейкър Efbet България.
За да се стигне до договор между футболния клуб и Efbet, е необходимо Общинският съвет да одобри предложението на букмейкъра и да даде съгласие за безвъзмездно поставяне на рекламно-информационни елементи на територията на Община Варна.
Това трябва да се реши на общинска сесия, но не през тази седмица, както се очакваше, а чак след 7-8 дни. Ръководството на „Спартак 1918“ е входирало официални писма до кмета на Община Варна – Иван Портних и председателя на Общинския съвет – Тодор Балабанов.
Договорът за спонсорство, който предлага Efbet със „Спартак 1918“, е за срок от

5 години, а сумата, която ще постъпи във футболния клуб за този период е 390 000 лв., без ДДС, пише сайтът на клуба.
Този договор е крайно необходим, за да се обезпечи започването на представителния тим в първенството на Трета лига – Североизточна група. Ако общинстиките съвътници кажат да, Спартак ще има 2 седмици за да събере отбор. Жребият за първенството в Североизточна В група е на 2 август.
В много други градове на страната са сключени такива договори и букмейкърът спонсорира много отбори от всички нива на българския футбол. Това са клубовете:

„Левски“ София, „Ботев“ Пловдив, „Локомотив“ Пловдив, „Берое“ Ст. Загора, „Верея“ Ст. Загора, „Дунав“ Русе, „Монтана“, „Несебър“, „Поморие“, „Локомотив“ Г. Оряховица, „Миньор“ Перник, „Беласица“ Петрич, „Светкавица“ Търговище, „Хебър“ Пазарджик, „ЦСКА 1948“ София.

Related posts

Leave a Comment