СПАРТАК ВАРНА замина с 11 играчи за ШАМПИОНСКАТА ЛИГА по плажен футбол в Португалия. СЪСТАВЪТ: …

Носителят на титлата на България МФК Спартак замина за Португалия, където ще участва за трета поредна година в Шампионската лига по плажен футбол. Играчите на Симеон Христов отлетяха към Назаре с полет от румънската столица Букурещ.
Треньорът се спря на 11 състезатели, сред които двама вратари. В състава са и двама чужденци – Константинос Папастадопулос от Гърция и Мариан Мачиука-Мачи от Румъния. В Португалия варненци попаднаха в доста трудна група, в която съперници ще им бъдатвицешампиона на Русия Делта (Саратов), португалския гранд Спортинг (Брага) и носителя на титлата на Естония Аугур Енемант.
Според регламента, напред продължават първите два тима, а шанс за място на 1/16-финалите имат и някои от класиралите се на трето място в групите отбори.
Първият двубой от надпреварата Спартак ще изиграе на 2 юни от 17,30 ч. българско време срещу Делта, който е представител на най-силното първенство в Европа – руското. Ден по-късноотново от 17,30 ч. съперник на тима ще е Спортинг, а на 4 юни е последният им двубой от предварителната фаза срещу естонците в 18,30.
Съперниците на варненския тим са изключително класни. В състава на Спортинг има цели осем бивши световни шампиони – петима португалци и трима бразилци. Делта също разчита на петима, които са били №1 на Мондиал – трима бразилци и двама руснаци.
Припомняме, че през миналата година Спартак направи истински фурор в Назаре, като не само, че прескочи първата фаза, а и стигна до историческото и изключително престижно 12-о място в Европа.

Съставът на МФК Спартак:Вратари: Добромир Господинов, Станислав Иванов
Полеви играчи: Мартин Великов, Константинос Папастадопулос, Станислав Джамбазов, Илиян Илиев, Калоян Цветков, Павел Адамов, Иван Мартинов, Филип Филипов, Мариан Мачиука-Мачи
Старши треньор: Симеон Христов

Related posts