След Европейската купа във Варна Мариела Николова от Черно море Бриз вече е в Полша за олимпийска квота в клас Лазер Радиал. Класирането

След Европейската купа във Варна Мариела Николова от Черно море Бриз вече е в Полша за олимпийска квота в клас Лазер Радиал

40 лодки от България, Украйна и Австрия се състезаваха за Европейската купа в клас Лазер във Варна с организатори община Варна и спортен клуб Черно море Бриз, Варна.

Надпреварата беше в три класа Лазер – Стандарт (олимписйки за мъжете), Радиал (олимпийски за жените) и младежкия 4,7.Макар първият състезателен ден да стартира едва с две гонки, поради променлив вятър, хубавото време и благоприятните условия през втори и трети състезателни дни позволиха на главния съдия Тодор Иванов да приключи регатата с пълната програма от осем гонки. Регатата премина и без нито един подаден протест.

Купите връчиха лично Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Община Варна Иван Портних и президентът на Българска федерация по ветроходство Росен Марангозов.

Два български и един украински подиума в класа за младежи и девойки Лазер 4,7. Генералното класиране оглавиха Даниел Йорданов от ОМК Несебър 2000, последвана от Богдан Рухлин от ШВСМ Украйна и Михаил Берберов от Яхт-клуб Кап. Г. Георгиев Порт Варна.

В клас Радиал купата при жените взе Мариела Николова от Черно море Бриз, която оглави и генералното класиране в този клас. Тя още тази нощ заминава за Европейското първенство в Полша и е най-сериозният български претендент за олимпийска квота в своя клас.

 
Варненци
Публична група · 4856 членове

Присъединяване към групата

Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…
 

В генералното класиране днес я следват Клемент Сърастов от Яхт Клуб Порт Бургас и Кениа Андрий от ШВСМ – Украйна.
Генералното в Стандарт е предвождано от двама украинци, с първо място за Иван Жукалин, второ за Валерий Кудряшов, а третото място се заема от Златко Атанасов от ОМК Несебър 2000.

По-рано през деня министър Кралев поиска да се запознае с условията и да се увери, че надпреварата, генерална репетиция за очакваното догодина в Морската столица Открито Европейско първенство, върви безпрепятствено. Големият спортен форум в клас Лазер се очаква във Варна от 15-ти до 22-ри май 2021, а за него ще пристигнат над 300 от най-елитните състезатели във ветроходството.

Пълното класиране по групи:

Лазер 4,7 под 16 години момчета
1. Богдан Рухлин – ШВСМ Украйна
2. Михаил Берберов – Яхт-клуб Кап. Г. Георгиев Порт Варна
3. Петър Костурков – Яхт-клуб Кап. Г. Георгиев Порт Варна
Лазер 4,7 под 16 години момичета
1. Даяна Пашова – Яхт-клуб Черноморец Бургас
2. Мария Константинова – Яхт-клуб Порт Бургас
3. Велека Костова – Яхт-клуб Порт Бургас
Лазер 4,7 под 18 години момчета
1. Даниел Йорданов – ОМК Несебър 2000
2. Георги Маноилов – ОМК Несебър 2000
3. Давид Бинев – Яхт-клуб Порт Бургас

Лазер 4,7 под 16 години момичета
1. Станислава Тодорова – Яхт-клуб Порт Бургас
2. Ан-Никол Канева – ОМК Несебър 2000
3. Пиа Грюбер – SC KAMMERSEE Австрия
Лазер Стандарт Мъже
1. Иван Жукалин – ШВСМ Украйна
2. Валерий Кудряшов – ШВСМ Украйна
3. Златко Атанасов – ОМК Несебър 2000
Лазер Стандарт под 21 години
1. Николай Панайотов – Яхт-клуб Черноморец Бургас
2. Йордан Илиев – СК Черно море Бриз
Лазер Радиал момчета под 18 години
1. Клемент Сарастов – Яхт-клуб Порт Бургас
2. Кениа Андри – ШВСМ Украйна
4. Радослав Гавраилов – Яхт-клуб Кап. Г. Георгиев Порт Варна
Лазер Радиал Жени
1. Мариела Николова – СК Черно море Бриз
2. Диана Маркова – ОМК Несебър 2000
3. Йоана Тодорова – Ветроходен клуб Синева


Related posts