СКАНДАЛ. ФУТБОЛЪТ на СПАРТАК ВАРНА изгони ЛЕКАТА АТЛЕТИКА на Варна от стадион Локомотив.

Скандал.

Футболът на Спартак Варна изгони леката атлетика на Варна от стадион Локомотив.

Това стана ясно от поста на Крум Крумов в групата Варненци.

 
Варненци
Публична група · 3223 членове

Присъединяване към групата

Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…
 

Споделено от Крум Крумов, треньор и председател на СКЛА ,,ЕВЪР“- ВАРНА, с подкрепата и солидарноста на СКЛА,,ЧЕРНО МОРЕ АТЛЕТИК“ ВАРНА“, СУПЕР СПОРТ ВАРНА, и клуб ,,ТАНГРА“ С ГРИЖА И БОЛКА
Спортен Комплекс „ Локомотив „ Варна вече го няма като цялостно съоръжение ! Разделен е на две части ! Без диалог , без информация ! Защо и от кого ?СК „ Локомотив през последните 10 години беше съоръжение ползване от 8 вида спорт : Лека атлетика , Баскетбол , Хандбал , Борба , Пожаро-приложен спорт , Футбол , Бойни спортове, Стрелба с лък и съответно , граждани , бягащи за здраве.
На 26.05.2020 г. , Лекоатлетическите клубове не бяха допуснати до Лекоатлетическата писта на Стадиона . Той беше заключен и ни бяха връчени уведомления от пазача , че Леката атлетика може да ползва пистата единствено от 12.00 часа до 15.00 часа и след 20.00 часа. Това са най – странните часове , в които може да се тренира , особено за високи постижения и като се има предвид , че състезателите – ученици учат на 2 смени , а Спортно училище има двуразови тренировки – сутрин и следобед .
Вчера гледахме през оградата на заключения стадион , как двадесетина футболисти на 12-14 години тренират на заключения за нас стадион , а около 3-4 пъти повече Лекоатлети се чудеха къде да тренират .
Клубовете , трениращи в СК „ Локомотив „ имат актуални договори за ползване на базата с Община Варна.Кой , кога , как и защо е взел това решение в полза само на 1 спорт – Футбол ? Лекоатлетическата тартанова писта е направена с пари на Община Варна ! Какъв е проблемът , Футболът да тренира на тревния терен , а Лекоатлетите и другите спортове на територията на Комплекса , да бягат на Пистата ?
За последните 10 години , спортистите трениращи в комплекс „ Локомотив „ , са завоювали за Варна хиляди медали и шампионски титли от Национални , Балкански , Европейски и Световни шампионати . Само Леката атлетика има 711 медала от Национални шампионати , като 271 от тях са златни ; както и 20 Балкански титли и медали , редица Национални рекорди и покрити нормативи и участие на Световни и Европейски шампионати .
Мисля , че причината за тази , меко казано неприятна ситуация с лишаването ни от база за тренировки , елипсата на диалог между Клубовете и Общината.
Благодарни сме на Община Варна , за това , че подпомага финансово Клубовете , осигурява спортна база чрез договори , награждава морално и материално спортисти , треньори, отбори и деятели ! Оценяваме грижата на Общината за Спорта в гр. Варна ! Затова се обръщам към хората , които имат властта , за бързо разрешаване на тази ситуация , за възстановяване на нормален тренировъчен процес за Клубовете от СК „ Локомотив „ , защото Летните шампионати чукат на вратата !

Крум Крумов
Председател на СКЛА “ ЕВЪР “ Варна

Related posts