СЕМЕЙСТВО МИТЕВИ ремонтира ЗАЛАТА по ТЕЖЕСТИ, министър КРАЛЕВ я откри и обеща укрепването и с пилони, които струват …. ВИДЕО:

Семейство Митеви – Ивелин и Ирина ремонтираха залата по вдигане на тежести в спортен комплекс Черно море. Треньори в клуба са Никола Колев, Стойчо Джелепов и Живко Томов, а в управителния съвет са


Ивелин Митев, Ирина Митева и Живко Томов. Лентата отряза министърът на спорта Красен Кралев и обеща укрепването на залата с пилони откъм канала. То според Ивелин Митев ще струва до 50 000 лв, иначе язък за вложените пари за ремонт досега. Кралев обяви, че в спортният комплекс Черно море досега са вложени 400 000 лв в различните зали и в полза на различните спортове. Сдружението на клубовете Черно море, което стопанисва комплекса ще може да се регистрира по новия закон и ще има правата да усвоява пари като всички останали клубове, обясни изп. директор Бончо Бонев, който призна, че за завършване на целия ремонт на комплекса ще са нужни около

500 000 лв.
Клубът по вдигане на тежести е съсдаден през 1976 г. Началото на 36-годишната история поставят полк. И. Гевезов, който е и първи председател, и назначения за главен треньор Иван Жечев. Започва се работа с утвърдени състезатели, привлечени от други клубове, както и подготовка на собствени юноши под ръководството на треньорите Милуш Милушев, Марко Цанков, Илия Бабачев.
За сравнително кратко време клубът се превръща в един от водещите в национален мащаб. Успехите на международния подиум са много – 24 състезатели с медали от световни, европейски първенства и олимпийски игри.
Най-впечатляващи резултати:
Благой Благоев – Участник в две Олимпиади, ІІ ро място на ОИ 1980 г. Световен шампион 3 пъти, ІІ място в света 2 пъти, европейски шампион 4 пъти, носител на световната купа за 1983 и 1984 г. 37 световни и 5 олимпийски рекорда. Постижението на Благоев в изхвърлянето – 195.5 кг, остава завинаги в историята на световния спорт след

промяната на категорията. Изключително постижение в кат. 90 кг. в сравнение с настоящия световен рекорд-188 кг. постигнат в новата кат. 94 кг.
Георги Тодоров – ІІ място на ОИ 1976 г. Световен шампион 2 пъти, европейски шампион 3 пъти. ІІ място в Европа 3 пъти, 5 световни и 4 олимпийски рекорда.
Изабела Драгнева – участник в ОИ 2000 г. Световен шампион, ІІ място 3 пъти, 7-кратен европейски шампион, 3 световни рекорда.
Петър Стефанов- ОИ Барселона 1992 г – 5 място, световен шампион, европейски шампион, световен и европейски шампион за юноши.
Белослав Манолов – световен шампион, европейски шампион, 3 световни рекорда.
Медалисти от световни първенства за мъже – Ангел Генчев 1994, Радостин Панайотов 1994 г.
Световни шампиони за юноши – Ганчо Ганев, Пламен Пенчев през 1983 и Йордан Демирев 1985г.
Към момента в клубът се подготвят

състезатели от всички възрастови групи. Залата стана притегателно място и за любители на щангите. За тези, които искат да поставят лични рекорди и предизвикателства, да подобрят техниката и силата си под ръководството на специалист в областта.
Новият Управителен съвет на клуба си е поставил за цел да върне децата и младежите в залата, да вдъхне нов живот на спорт, в който България винаги е била фактор. За целта започна с основен ремонт на базата, за да бъде уютно, приятно и мотивиращо място за тренировка. Само с лични средства, много ентусиазъм и сърце, залата днес изглежда така. Има още доста работа, има идеи, има още накъде много да се развива, като за целта ще е нужна подкрепа, и то не само морална. от държавата, федерация, община.
Треньори – Никола Колев, Стойчо Джелепов, Живко Томов
Управителен съвет – Живко Томов, Ивелин Митев, Ирина Митева
Видео на откриването на залата

Related posts

Leave a Comment