Сезонът за БАСКЕТБОЛА на ВАРНА приключи на дъното след 2 загуби в плейофа… ДАРИН ВЕЛИКОВ: Най-накрая показахме характер и дух

Сезонът на баскетбола на Варна приключи на дъното след 2 загуби в плейофа срещуновия ЛУКойл – Левски. 8-мо място за варненци този сезон от 9 клуба.
Черно море Тича – Левски Лукойл 79:81 (19:23, 14:23, 19:18, 27:17)

Дарин Великов, старши треньор на „Черно море Тича“

Най-накрая изиграхме добър мач. Мога да похваля отбор, старанието на момчетата. Пак опряхме до няколко наши грешки. Имаше огромно подценяване от страна на играчите на „Левски Лукойл“ към нас, но аз съм доволен от играта на нашия отбор. Завършихме сезона с този мач подобаващо. Показахме най-после характер и дух, който ни липсваше в последните срещи. Два паса в последната минута решиха изхода на двубоя. Не успяхме да атакуваме коша на противника. Ако ги нямаше тези грешки, можеше да се поздравим и спобеда. В такъв мач, в такова време ако си вкараш кошовете, накрая ти ще си победител. Имахме възможност, но не се възползвахме.

Константин Папазов, старши треньор на „Левски Лукойл“:

Като изключим последната част, мисля, че играхме добре. Имайте в впредвид, че пътувахме в деня на мача. Смятам, че трябваше да имаме по-добро поведение в последните минути. Най-логично е като пътуват 10 човека, да използвам всички в този труден мач. По-логично бе да стартираме двубоя трудно, Но явно сме се отнесли сериозно в началото, дори имахме преднина от 16 точки. Последва обаче отпускане. Допуснахме много грешки през второто полувреме, което можеше да ни коства победата. Трябваше да дойдем, да победим. Свършиме го и сега трябва да се готвим за полуфинала.

Преди началото на двубоят генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова връчи наградата за най-много спечелени борби в редовния сезон накрилото на „Черно море Тича” Симеон Илиев.

Related posts

Leave a Comment