СВЕТОВНОТО по ВОЛЕЙБОЛ във Варна от 9 септември, ПРОГРАМАТА: ….

Варна е българският град, който ще приеме най-много мачове от Световното първенство по волейбол за мъже,България стартира участие на 9-ти септември в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта срещу Финландия от 19,30 ч. В същия ден във Флоренция другият домакин на турнира – Италия, ще се изправи срещу Япония.
На световното ще участват 24 отбора, разпределени в четири групи по шест. Възпитаниците на Пламен Константинов са в група D, заедно с отборите на Полша, Иран, Куба и Пуерто Рико. Във Варна в зала „Конгресна“ ще се изиграят общо 21 двубоя – 15 от първата фаза и 6 от втората.
Класирането след първата фаза на състезанието ще формира нови две групи от по 4 отбора, които ще играят мачовете си във Варна и София на 21-ви, 22-ри и 23-ти септември. Третата фаза и финалите на първенството ще се проведат в

Италия.
Градовете-домакини на групите във втората фаза ще бъдат уточнени в зависимост от класирането на България и Италия. Двете страни ще продължат участието си съответно в София и Милано, ако заемат едно от първите три места. Единствено четвъртото място ще прати българите в Милано или Болоня.
Срещите от първата фаза ще са с начален час от 17 и 20,30 ч.
Двубоите на България във Варна от първата фаза на световното първенство по волейбол:
9-ти септември срещу Финландия от 19.30 ч.
13-ти септември срещу Иран от 20.30 ч.14-ти септември срещу Пуерто Рико от 20.30 ч.
16-ти септември срещу Куба от 20.30 ч.
18-ти септември срещу Полша от 20.30 ч.

Related posts