РОДИТЕЛИ написаха ПИСМО за СПАСЕНИЕ до МИНИСТЪРА на СПОРТА, КМЕТА, областния и председателя на …

Родители написаха писмо до министъра на спорта, кмета, областния и председателя насдружението ССК Черно море. Подробностите:

Борбата на родителите за спасението на ДЮШ на БК „Черно море Тича“ продължава с пълна сила. След като преди около 2 седмици те взеха решение да плащат такси за тренировките на децата до 14 години, сега предприеха поредна стъпка с надеждата институциите да не остават безразлични към проблемите на школата на славния варненски клуб, която заради липса на финансови средства е пред угрозата да спре да функционира. Разпространено бе отворено писмо до министъра на Младежта и спорта Красен Кралев, областния управител Стоян Пасев, кмета на Община Варна Иван Портних и председателя на ССК „Черно море“ Григор Фиданов.

Публикуваме го без редакторска намеса:

ДО МИНИСТЪРА НА МЛАДЕЖДА И СПОРТА КРАСЕН КРАЛЕВ
КОПИЕ:
ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ВАРНЕНСКА ОБЛАСТ СТОЯН ПАСЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ВАРНА ИВАН ПОРТНИХ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ССК „ЧЕРНО МОРЕ“ ГРИГОР ФИДАНОВ

Уважаеми господа,

via GIPHY

Най-успешната баскетболна детско-юношеска школа в България е изправена пред угрозата да престане да съществува! Твърдението, че децата и треньорите в БК “Черно Море – Тича” са номер едно в страната не е наше. От години баскетболните коментатори я наричат „люпилня на таланти“. В момента у нас и зад граница играят десетки състезатели, продукт на запазената марка „Черно море“. В разширения състав на мъжкия национален отбор на България са Асен Великов, Николай Стоянов и Александър Янев. В националните отбори за юноши, кадети и момчета до 14 г. също редовно са викани наши състезатели. От началото на сезон 2017/2018 отборите подрастващи на “Черно Море – Тича” са изиграли 27 срещи и равносметката до момента е 26 победи и една загуба. Не на последно място, баскетболен клуб „Черно море Тича“ е възпитал десетки успешни ЛИЧНОСТИ – треньори, съдии, лекари, адвокати, успешни бизнесмени.
Всичко това е на път да остане в историята! Над 400 деца и техните родителимогат да се простят с голямата си любов баскетбола. Спорт, който ги възпитава да се борят и успяват, да преодоляват трудности, да побеждават, да градят характери и да са далеч, много далеч от пороците на улицата. Парадоксално, но школа номер едно НЯМА СОБСТВЕНА БАЗА!!! За всяка тренировка или среща от календара на БФБ в залите на Спортен комплекс „Черно море”, клубът плаща наем за залите „Владислав”, „Приморец” и носещата името на баскетболната легенда зала „Христо Борисов”.
Обръщаме се към вас с молба да спрете прехвърлянето на топката между институциите и заедно да намерим начин да бъде запазен този социален феномен! Точно заради тази социална роля на клуба, Община Варна е длъжна да загърби наредбите за разпределяне на средствата между спортните клубове. Настояваме за спешна промяна на наредби и актове, които пречат на училищни ръководства да отдават спортните си салони. Градът разполага с няколко прекрасни зали, които биха могли да приемат групи подрастващи баскетболисти. В България има има достатъчно примери за симбиоза между баскетболни клубове и общинска администрация – Ботевград, Самоков, Стара Загора… Нима Община Варна няма финансовите възможности на изброените градове?
Отношението към спорта не е само снимки с отличените спортисти по време на богатия на церемонии и коктейли декември. Нужна еи работа по разрешаване проблемите на доказано успешните спортни клубове.

Related posts

Leave a Comment