Пьотр Нестеров от Черно море Елит стана двоен шампион на турнир от ITF

Снимката: Пьотр Нестеров и треньорът му Кристиян Илиев.

Победният ход и страхотното представяне на Пьотр Нестеров продължава с победа във втори пореден турнир от четвърта категория на ITF в Скопие(Македония), поединично и на двойки в тандем с Диан Недев от (“ТК Виа тенис Стар”-София).

Миналата седмица тенисистът на Черно море Елит с треньор Кристиян Илиев спечели турнир от пета категория на ITF отново в македонската столица на сингъл и стана вицешампион на двойки с партньора си Диан Недев.

Общо за двата турнира на сингъл варненецът загуби само четири сета от десет изиграни мача.Миналият месец, Пьотр се завърна от европейското лично първенство до 16 годишна възраст, което се проведе в руската столица Москва с две пети места на сингъл и на двойки, като бе на две точки от класиране на полуфинал поединично!

В началото на този месец, националния отбор на България до 16 годишна възраст с капитан Кристиян Илиев се класираха на първо място в А квалификационна европейска група (Румъния), след като победиха отборите на Швеция, зимния европейски шампион Русия и Гърция се класираха за финалите, сред осемте най-добри отбора на Европа, които се проведоха във Франция като спечелиха седмото място след драматична загуба от Испания! 

В началото на тази седмица Пьотр ще участва на турнир от втора категория на ITF в Панчево(Сърбия).

Нестеров изрази благодарности за подкрепата на Българска федерация тенис, министерство на младежта и спорта, минерална вода Банкя и фирма Софтелектроник!!!


Related posts