ПЬОТР НЕСТЕРОВ от „Черно море Елит“ влезе в отбора на ITF до 18 г. В момента е в Парагвай за турнир от първа категория, а след това в Бразилия за 2 турнира

Пьотр Нестеров (ТК „Черно море Елит“, с треньор Кристиян Илиев) е част от отбора на ITF до 18 годишна възраст.

От 21 до 26 Нестеров взе участие в тренировъчен лагер в Парагвай. От днес Пьотр пък започва участието си на турнир за юноши от първа категория на ITF столицата на Парагвай – Асунсион. След това Нестеров ще вземе участие на два силни турнира в Бразилия (Порто Алегре и Крисиума).

Инициативата за отборите на ITF е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор стававъзможно с покриването на редица критерии от тяхна страна и от страна на БФТенис. Това поредно признание за младите ни таланти се случва благодарение на добрата работа на ръководството и цялата Българска федерация по тенис. Участието в тези отбори е изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официални треньори на ITF и Тенис Европа. Всички разходи са покрити от Фонда за развитие Grant Slam.

И през през миналия сезон Нестеров продължи с великолепното си представяне и постигна много сериозни успехи. Пьотр спечели три титли на сингъл на турнири от ITF за юноши и девойки. Той триумфира с трофея на турнира от трета категория на ITF в Цавтат (Хърватска). Също така стана двоен шампион на турнира от четвърта категория на ITF в Скопие (Македония), и спечели титлата на сингъл на друг турнир от пета категория в македонската столица. В тандем със Симеон Терзиев (ТК „Диана“, гр.София) е първи по двойки на турнира от втора категория на ITF в Хайфа (Израел). Двамата с Терзиев спечелиха и второ място по двойки на турнира по тенис за мъже от серията „Фючърс“ на ITF в Бургас.

Нестеров завърши на престижното пето място на сингъл на европейското лично първенство в Москва, а също е пети в Европа по двойки в тандем с Иван Пенев.

Пьотр е троен шампион (сингъл, двойки юноши и смесени двойки) от Държавното лично първенство за открито до 16 г. през миналата година. С отбора на България спечели две седми места на европейските зимни и летни отборни купи.

Припомняме, че през 2018 г. Нестеровбеше избран за най-добър тенисист на Европа до 16 годишна възраст. Тогава той спечели Мастърса на най-добрите осем тенисисти на стария континент до 16 г. Личен треньор на Пьотр е Кристиан Илиев.

През лятото на миналата година Адрияно Дженев, Илиян Радулов, Виктор Марков и Александра Габровска бяха част отбора на ITF и Тенис Европа до 14 годишна възраст. Динко Динев и Катерина Димитрова пък бяха част от отборите до 16 г.

В началото на миналата година Антъни Генов беше част от отбора на ITF до 18 г. за турнири в САЩ и Мексико.

През 2018 г. Гергана Топалова, Адриан Андреев, Катерина Димитрова, Антъни Генов и Динко Динев също участваха в отборите на ITF и Тенис Европа.

 
Варненци
Публична група · 481 членове

Присъединяване към групата

Групата на варненци.
 

Related posts