ПЬОТР игра мач от 3 часа и половина с 3 тайбрека. БЪЛГАРИЯ е финалите във Франция след 10 дни за зимната отборна Купа по тенис за 16-годишни

Пьотр игра мач от 3 часа и половина с 3 тайбрека. България е на финалите във Франция след 10 дни за зимната отборна Купа по тенис за 16-годишни. В последния мач на България във Варна, зала Владислав Пьотр и Иван отстъпиха на Сърбия с 0:3 победи. В първата среща Иван Пенев се отказа поради контузия в мача срещу Меджедович при 3:6 и 2:3. Втората среща беше трилър продължил 3 часа и половина. Варненецът Пьотр Нестеров победе с 1:0 сета на Стефан Попович след 7:6 и 7:3 в тайбрека. Във втория сетНестеров отново стигна до 6:6, но в тайбрека този път отстъпи с 5:7. Третият сет отново завърши с тайбрек – 6:2 за сърбина.
В третия мач – на двойки, който беше без значение за крайната победа Пьотр и Иван не излязоха на корта, защото Пенев беше контузен, а третият ни участник в националния отбор – Владо Попов също се контузи дни по-рано. Така тенисистите на треньора Кристиян Илиев се класираха на финалите във Франция като втори в квалификациите във Варна. Предимството на Сърбия е, чеще бъде поставен в схемата при жребия.

Related posts