Проведе се ПЪРВИЯТ ЧАС по ФИЗИЧЕСКО от лицензиран ТРЕНЬОР. Министър КРАСЕН КРАЛЕВ във ВИДЕО: Това е ПЪТЯТ за откриване на НОВИТЕ ЗВЕЗДИ в спорта ни, но ДИРЕКТОРИТЕ на училища трябва да го …

Проведе се първият час по физическо от лицензиран треньор. Министър Красен Кралев: Това е пътят за откриване на новите български звезди в спорта ни, но директорите на училища трябва да гоосъзнаят, коментира Красен Кралев в двора на варненското училище Гео Милев.
Пред погледа на министъра се проведе час по лека атлетика от второкласници. В училището работи още един треньор – по баскетбол, с шестокласници. Треньорите работят безвъзмездно. Тяхната файда казано на български е, че ако открият таланти след учениците ще ги поканят в клубовете си да продължат развитието си вече като спортисти, а не като ученици. Ако пък не станат спортисти от световна класа ще станат успешни хора, защото спортът възпитава освен на дисциплина, на труд, труд и труд.
Преди да посети първият час с треньор в училище във варненския хотел – бивш Димят, Кралев откри конференция за корупцията в спорта организирана от Европейската комисия. Във вторник в 14 ч пак там е втората европейска конференция, но вече на тема – Стоп на уговорените мачове.
Видео от варненското училище Гео Милев


Related posts

Leave a Comment