Появи се ВТОРИЯТ евентуален СПОНСОР на СПАРТАК ВАРНА! БИЗНЕСЪТ му е…. РАЗХОДИТЕ до края на сезона във В група са около 50 000 лева БЕЗ ЗАПЛАТИ! За Б група ще му трябват до 500 000 лв, а минимумът е….

Появи се вторият евентуален спонсор на ФК Спартак Варна. Първият евентуален е


човек на Домуса във Варна, тоест Кирил Домусчиев. Разговори с номер едно обаче до този момент не са водени.
Номер 2 за евентуален меценат на Спартак Варна е общинският съветник от партията на Радан Кънев – Григор Григоров. Той обаче се разведе с шефа си Кънев като напусна партията си, но остана в общината. Преди това е бил член на СДС, партията която също напуска. Бизнесът му е

да е общински съветник, винарна до Генерал Кантарджиево, лозя на Галата, земеделие в община Вълчи дол.
Григор Григоров като печен бизнесмен знае, че разходите за Спартак Варна до края на сезона във В група са около 50 000 лева. В тези пари не влизат заплатите на служители и футболисти. Сметката е на база изказване на шефът на УС на клуба Благой Калфов, който изчисли, че на седмица на клуба са нужни минимум 1500 лв – разходи за обслужване на мачове, транспорт и юношеските формации. До месец май това прави около 50 000 лв. Заплатите на работещите са отделно.
За Б група на Григор Григоров ще му трябват до 500 000 лв на сезон, а минимумът е

120 000 лв. Кой ще е новият Спасител на Спартак Варна не се знае кога ще стане ясно. Кога ще е общото събрание на клуба също не е ясно. Според Благой Калфов такова ще има до края на 2017 г. Вече има членове на УС, които са подали оставка.

Related posts

Leave a Comment