ПОЧИНА ФУТБОЛЕН НАЦИОНАЛ, само на 46 г, откриха го мъртъв след 2 дни в неизвестност

Почина футболен национал, само на 46 г. Откриха го мъртъв след 2 дни в неизвестност. В събота бил на мачаЕтър – Септември 3:3 във Велико Търново като технически директор на софийския клуб. Вечерта Георги Марков, чието име се свързва най-вече с Локомотив Сф се прибрал в София, в дома си в Бояна. След това престанал да вдига телефона си. Едва днес преди обед човек от клуба – Септември решил да отиде в дома му за да го търси. Вратата била отворена, а Марков, който е играл в Левски и 36 мача за националния отбор лежал безжизнен.
Георги Славев Марков е роден на 20 януари 1972 г. в село Ощава, област Благоевград. На 8 февруари 2015 година получава инфаркт. Откаран е в болницата в Анталия и състоянието му е стабилизирано. Остава под лекарско наблюдение.
В началото на кариерата си играе като нападател, но по-късно става централен защитник. През април 2008 г. записва мач № 300 в най-високия ешелон на българския футбол. Беше дълги години капитан на Локомотив (София), а в А група е играл още заБотев (Пловдив) и Левски (София), а в чужбина е бил в гръцкия Ерготелис и под наем в турския Трабзонспор. Прекратява кариерата си на футболист през юли 2011 и заема поста спортно-технически директор на Локомотив (София). В Евротурнирите има 38 мача и 2 гола (за Ботев (Пловдив) – 5 мача, за Локомотив (София) – 11 мача и за Левски (София) – 22 мача и 2 гола).
За националния отбор има 36 мача и един гол – при равенството 1:1 срещу Англия в квалификацията за Евро 2000 през 1999 г. на стадион Българска армия.
Поклон.

Related posts

Leave a Comment