Почина легенда на Спартак Варна

Легендарният защитник на футболния Спартак Васил Ненов почина вчера на 82 години след усложнения от коронавирус.

Тъжната новина съобщи неговата дъщеря Янита във Фейсбук.Васил Ненов е защитник на „Спартак“ (Вн). Изиграл е 91 мача с 5 гола в „А“ група, както и 55 мача и 5 гола в „Б“ група. Финалист за Купата на Съветската армия през 1961 г, пише Петел.

Състезава се за клуба в първото издание на КНК и съответно става първият български участник в този евротурнир. Играе и в двата мача срещу „Рапид“ (Виена) и получава отлични отзиви за играта си от австрийската преса.

Васил Ненов беше треньор на Спартак при историческата победа над ЦСКА с 2:1 за Купата на България на 15 февруари 1981 година на стадион „Спартак“. Това е един от най-великите мачове в историята на варненския тим, който тогава е в „Б“ група, но елиминира в турнира шампиона на България, отстранил само преди месеци от КЕШ настоящият крал на Европа Нотингам.

Днес ни напусна най-честният, най-добрият баща, съпруг и дядо! Сбогом татко! Ти си единствен за нас и винаги ще останеш жив в сърцата и спомените ни! Ти живя достойно и остави достойни наследници! Бог да те прости! Светъл път, татко! Там горе ще срещнеш баба, дядо и много твои приятели! Ще изиграеш и много мачове! Обичаме те!, написа Янита Грудева в личния си профил във Фейсбук.

 
Варненци
Публична група • 7642 членове

Присъединяване към групата

Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…
 Related posts