ПЛУВНИЯТ МАРАТОН Галата – Варна промени УСЛОВИЯТА за участие, ден преди маратона е 1000 х 1000

Оорганизаторите на плувния маратон „Галата-Варна” съобщиха, че тази година има промяна вчаса на записване за най-старото плувно състезание у нас. Маратонът ще се проведе на 5 август, неделя.
Записването ще продължи от 6,30 точно до 8,30 ч. В 8,30 ч записването окончателно се прекратява, а състезателите, явили се по-късно, няма да бъдат допуснати до участие.
В 9 часа корабите, обслужващи маратона, ще отплават от Морска гара. Стартът ще бъде даден в 10 ч до моста на нос Галата.
Организатори на маратона „Галата-Варна” са ВМС на Република България, община Варна и ПСК „Черно море”. Надпреварата е под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Председател на организационния комитет е

кметът на Варна Иван Портних. Главен съдия е Велислав Цеков.
Призьорите в 78-ото издание на плувния маратон ще си разпределят награден фонд от 6800 лв.

Атрактивен плувен уикенд за варненци и гостите на града организират инициаторите на спортния форум „1000 х 1000”. Събитието ще се проведе на 4 август (събота), ден преди маратон Варна – Галата.
1000 х 1000 няма състезателен характер и е своеобразна тренировка за онези, които искат да преплуват маратона Галата – Варна на следващия ден. Идеята е 1000 души да преплуват 1000 м в морето.
Сборният пункт е на плажната ивица под плувен комплекс „Приморски” – до ресторант „Мистър Баба” в 8,00 часа. Стартът е 2 часа по-късно, от 10,00 ч. Медицински екип ще подсигури задължителен преглед за участващите. По желание те могат да го осъществят също и в Спортния диспансер (Медицински център за рехабилитация и спортна медицина) във Варна, както и при личния си лекар, ден преди минимаратона.
Дебютното първо издание на „1000 х 1000” се проведе миналото лято, когато до магията на един от най-красивите и трудни спортове – плуването, се докоснаха 130 души от страната и чужбина.
Всички участници в „1000 х 1000” ще бъдат застраховани. Събитието ще бъде обезпечено от ВМС на РБ, БЧК и квалифицирани спасители, които ще бдят над желаещите да преплуват дистанцията от 1000 м в морето. Организаторите апелиратжелаещите да вземат участие да поканят на събитието свои приятели и почитатели на плувния спорт. Всички участници в маратона ще бъдат част от томбола с атрактивни награди.
Миналата година проявата бе белязана от международно участие от Белгия, Ирландия, Холандия, Дания и Бахрейн.

Related posts