Петко Петков взе първата си регата „3 март“, Николай Станев стана шампион в държавно първенство в клас ЯЛ 6. Цялото класиране:

Петко Петков взе първата си регата „3 март“, Николай Станев стана шампион в държавно първенство в клас ЯЛ 6.

Състезанието се проведе във водите на Варненското езоро пред базата на СК Черно море Бриз, който беше домакин на първия старт във ветроходството за новия сезон валидно за държавно първенство в клас ЯЛ 6.

Петко Петков от УВСК-ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ 4 спечели 2 гонки и една завърши на 3-то място от общо 7 гонки и с 20 точки зае първото място.Втори остана Васил Беязов от „Вятър и вода“ София с едно първо място, две втори места и 21 точки.

Третото място е за Николай Станев от МК Балчик с едно първо и едно трето място в гонките – 25 т.

Николай Станев е шампион в класирането за държавно първенство в клас ЯЛ 6 с 15 т при две спечелени гонки и едно второ място.

Също с 15 точки, но с една спечелена гонка и две втори места на второ място остана екипажът на СК Черно море Бриз и МК Севт трети.

На трето място за държавното в клас ЯЛ 6 е Явор Колев от „Ултрамарин“ с едно първо, едно второ и едно трето място в гонките.

Наградите връчиха областният управител Стоян Пасев и Кристиян Димитров – директор Спорт в община Варна.

Главен съдия на регата „3 март“ беше Росен Марангозов, а председател на протестната комисия Тодор Иванов.Състезанието се проведе със съдействието на община Варна.

Пълното класиране и класирането за държавното в клас ЯЛ 6:

регата 3 март

регата 3 март-

Related posts