ПАТРИКА на пресконференция: По света е съвсем нормално 15-16-годишни да … ВЕСЕЛИН ГЕОРГИЕВ: Не знаят къде се намират … ВИДЕО на всичко което казаха двамата преди първия домакински мач на баскетбола: ….

В събота от 18 ч Черно море Тича играе първия си домакински мач от новото първенство. В зала Христо Борисов гостуваАкадемик София. И в този двубой старши треньорът на варненци Галин Стоянов няма да може да разчита на най-опитният си играч Пламен Алексиев. Плеймейкърът отсъства повече от година заради тежка контузия – скъсан ахилес, и последвала операция.
„Той тренира с нас миналата седмица. Искаме обаче да е в много добро състояние, когато влезе в игра, за да не повтаряме риска от миналата година. Не можем да си позволим той отново да получи контузия и да го изгубим до края на сезона. Искаме да е пълноценен и да помага на отбора. Така че ситуацията с Пламен е на стендбай. Двубоят с „Академик“ няма да е лесен. При нашите момчета ще има емоция, много енергия. Ще има момент на пренавиване, което е очаквано и простимо. Наясно сме с нашите качества, но настройката ни трябва да бъде само и единствено за победа. Това, което трябва да покажем от първата минута, е борбеност, желание, енергия. Ще търсим победата, но няма да бъде лесно, защото отборът на „Академик“ измина миналата година пътя, по който ние сме поели. Допълниха отбора си с някои класни състезатели. Първите им 5-6 човека са на по 24 години, играли са няколко сезона, и то основна роля. Добавяме и един Чернокожев, който е МВП на Дивизия „Б“. Срещаме отбор,на който искаме да заприличаме. По-назад сме, но пък факторът домакинство при младите отбори е доста сериозен. Разчитаме публиката да има голям принос към нашата енергия и да заличим изоставането ни като опит и класа спрямо „Академик“.
Видео на всичко, което казаха Патрика и Веселин Георгиев:

Related posts