ПАВЛИН НИКОЛОВ обяви СПАРТАК ВАРНА във Висшата лига с бюджет от милион и половина! Баскетболът ме разочарова, няма да им давам пари повече.

Павлин Николов обяви Спартак Варна във Висшата лига с бюджет от милион и половина!

Спартак (Варна) обяви бомбастичен бюджет за новия сезон във Втора лига. Отборът ще разполага с 1,5 милиона лева, съобщи новият съсобственик на клуба Павлин Николов на съвместна пресконференция с Асен Миланов на стадион „Спартак“.

„Другото, което мога да кажа, е че до ноември ще бъде завършен в цялостен вид стадион „Спартак“, както и направени двете игрища на стадион „Локомотив“. Мястото на Спартак е в елита, ние ще работим упорито за тази цел, но търпеливо и стъпка по стъпка.

Сега е важно да тръгнем добре във Втора лига и да се развиваме в правилната посока. Гарантирам, че бюджетът е обезпечен и няма да закъсняват плащания“, каза още Павлин Николов.

„Още от 7-8 години се оглеждах в Спартак, но тогава в клуба беше каша. От 3-4 години пък Асен Миланов ме загражда и най-после се съгласих да дойда при него в Спартак. Ние не сме специалисти, но ще оставим с футбола в Спартак да се занимават специалисти, а каквото се иска от нас, да го осигуряваме. Имаме високи цели, дано сме живи и здрави, и всичко да е наред с бизнеса ни, за да ги постигнем. Ще бъда на всеки мач, оттук нататък ще съм и най-големия фен на тима. Средният ми син е много ентусиазиран, че вече съм в Спартак. С него сме обикаляли света, за да гледаме големи мачове. Сега няма търпение да се върне от Холандия, където учи, и да гледа Спартак“, допълни Николов.

Варненци
Публична група • 8613 членове

Присъединяване към групата
Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…

„Ще продължа да помагам и на спортната гимнастика във Варна, тъй като там са почтени хора. За баскетбола не мога да кажа, че ще продължа, тъй като там някои неща ме разочароваха“, завърши Павлин Николов. Спартак ще има най-силно фенско присъствие на мачовете си във Втора лига. Спартак ще бъде и най-атрактивен за телевизионни излъчвания на срещи във втория ешелон. Вече много футболисти ни се обаждат и искат да играят при нас. Обаждат ни се и много мениджъри, и ни предлагат свои играчи. Това заяви съсобственикът на Спартак Асен Миланов, след като представи на медиите новия съсобственик в клуба Павлин Николов.

Миланов определи Николов като свой приятел от дълги години и почтен бизнесмен. Постоянство, вяра и търпение, към това ще се придържаме в работата си. Футболът е тънка материя, още се учим на тънкостите й. Искаме да привличаме млади и перспективни играчи, да разчитаме на наши кадри, да развиваме качествата на всички и ако един ден друг клуб поиска наши играчи, да имаме основание да претендираме за определена сума. Разбира се, може и ние да купуваме футболисти, каза Асен Миланов. Както каза, Павлин, голямата ни цел е да се завърне Спартак при майсторите, там където му е мястото. Но ще караме стъпка по стъпка, ще играем мач за мач, ще бъдем търпеливи и разумни. Радвам се, че през изминалата година положихме основите на нещо хубаво в Спартак. Въпреки че бяхме в третия ешелон, работихме на професионално ниво. Сглобихме млад, перспективен и боеспособен състав, възродихме школата на клуба, изчистихме всички задължения и Спартак вече няма такива, завърнахме се в професионалния футбол. Сега ще продължим да следваме пътя, който смятаме, че е правилен за нас, каза още Асен Миланов.

В края на пресконференцията той подари на Павлин Николов фланелка и шалче на Спартак.

Спартак Варна представи двата си отбора за новия сезон. Представителният тим ще играе във Втора лига, а Спартак 2 – в Трета лига – Североизточна група.

Преди спаринга с Дунав на стадион „Спартак“, на терена един по един излязоха играчите от мъжкия тим, които бурно бяха аплодирани от многобройната публика.

На терена през първото полуреме бяха: Славов, Луго, Ибрям, Борисов, Боев, Начев, Георгиев, Стефанов, Божилов, Бабалиев, Мирчев. След първото полувреме резултатът беше 0:0.

На почивката на публиката бе представен Спартак 2, със средна възраст 17 години. Тези млади футболисти играха през цялото второ полувреме и Дунав спечели спаринга с 4:0. Точни за русенци бяха Драган Фирцулеско от дузпа, Томи Александров – 2 и Алберт Силвалиев.

Съставът на Спартак за сезон 2021/2022 във Втора лига:

Вратари: Християн Славов, Станислав Нисторов, Иван Атанасов

Защитници: Никола Борисов, Иван Пенев, Генади Луго, Ибрям Ибрям, Велислав Боев, Архан Исуф, Георги Дичев

Халфове: Георги Георгиев, Николай Иванов, Янчо Андреев Виктор Митев, Александър Стефанов, Цветан Илиев, Даниел Начев, Тодор Кулев

Нападатели: Георги Божилов, Георги Бабалиев, Владислав Мирчев, Мехмед Сабри, Мартин ЯнакиевRelated posts