ОЩЕ един отбор от ШКОЛАТА на ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА ФАЛИРА… 14-годишните няма да пътуват в събота за Силистра, защото….

Още един отбор от школата на Черно море Тича фалира. 14-годишните няма да пътуват за Силистра, защотонямат пари. Досега парите осигуряваха родителите. Подробностите от мейла, който получихме от баскетболния клуб.

Децата на „Черно море Тича“ губят служебно, заради липса на средства

Проблемите в ДЮШ на „Черно море Тича“ продължават. Още един от подрастващите тимове ще загуби служебно двубой поради липса на средства. Утре възпитаниците на Пламен Христов трябва да гостуват на „Доростол“ (Силистра), но отборът няма да пътува, тъй като клуба не може да си позволи плащането на автобус, храна и хотел за децата. Вече три месеца родителите успяват да събират някакви средства, но сумите вече не са по техните сили.
Това ще бъде втори тим от школата, който ще загуби служебно своята среща. До края на сезона има още много мачове и от ръководството на „Черно море Тича“ все още търсят варианти за спасяването на ДЮШ. За момента Община Варна се ангажира да помогне, но обещаните пари още през есента на 2017 г ги няма. Докато се намерят средства най-добрата баскетболна школа в България може да загине и над 300 деца да не могат да спортуват любимият си спорт.
СъщевременноВарна е кандидат за европейска столица на Спорта, но градът подписва смъртната присъда на най-успешният колективен спорт в подрастващите възрасти.

Related posts

Leave a Comment