ОХРАНИТЕЛ на ГЕШЕВ спря първата за сезона регата „3 март“, като заключи врата в морето на базата на Черно море Бриз и заплашил: Ако искам и морето ще заградя… Всичко с любезното съдействие на областния управител. 106 ветроходци от 14 клуба от Видин, София, ….: Ние защо бихме толкова път?

Охранител на Гешев спря първата за сезона регата „3 март“, като заключи врата в морето на базата на Черно море Бриз и заплаши:
Ако искам и морето ще заградя, каза пред журналистите треньорът Асен Атанасов от СК Черно море Бриз.

И всичко с любезното съдействие на областния управител.

И към този час – 12,45 на 1 март регатата не е стартирала, а това трябваше да се случи в 11 ч.Полицейска кола дойде и си тръгна. Организаторите обясниха, че чакат действие от областния управител.

106 ветроходци от 14 клуба от Видин, София (Вятър и вода Централен столичен яхт клуб), Балчик, Търговище, Шумен, Несебър, Силистра, Казанлък, Бургас и Варна – Черно море Бриз и Н.й. Вапцаров чакаха кефа на дерибеите, които да отключат вратата за да могат организаторите да стигнат до съдийския кораб.

Треньорът Асен Атанасов обясни, че новосъздаден клуб за кану каяк слага ограда и реже достъпа на Черно море Бриз до половината досега използвана база.

Имотът е държавна собственост и проблемът се ражда, след като новият клуб променя скицата на имота. И всичко това със съдействието на Областния управител, който се прави на ощипана мома, като твърди че не знае кой в администрацията е допуснал изменението на скицата, обясни Атанасов.

С регата 3 март всяка година се открива ветроходния сезон. Състезанието е за лодки Ял 6 и е държавно първенство в този клас.

19 лодки и 106 ветроходци чакаха с часове на студа без да знаят ще има ли изобщо старт и се питаха защо са пътували по 500-600 км?

 
Варненци
Публична група • 7402 членове

Присъединяване към групата

Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…
 Related posts