ОБЩИНАТА унищожи СПАРТАК ВН, все пак ВАРНА трябва да има само един футболен клуб. НОВ ТРЕНЬОР ще е

Общината унищожи Спартак Варна, като


не включи в дневния ред на сесията в сряда точката за договора с новия спонсор на соколите. Все пак във Варна трябва да има само един футболен клуб. По тази схема се работи повече от 10 години.
Сделката за спонсорство на Спартак 1918 е пред провал, съобщи за „Петел“ шефът на УС на клуба Благой Калфов. Лицензираният букмейкър „Efbet“ е готов да налее 390 000 лева без ДДС за пет години в клуба срещу договор за спонсорство, ако общината му разреши да постави свои рекламно-информационни елементи на стълбове за осветление в града. По всичко обаче личи, че това няма да се случи, след като липсва подобна точка в дневния ред на предстоящата сесия.
„Още на 5 юли

входирахме писма до кмета на Варна и председателя на ОбС и затова сме изненадани, че в дневния ред не е включена точката за нашия казус. Вероятно хората от ОбС имат обяснения, но засега такова не ни е дадено. Ние не искаме тези пари за себе си, а за да помогнем на клуба да започне да се изправя на крака и да тръгне по верния път. Ако вземем под внимание, че през август общинските съветници почиват, другата сесия ще е най-рано през септември. Това е доста късно, тъй като първенството в третия ешелон отдавна ще е започнало. Ние работихме по този договор една година и два месеца и след като най-накрая всичко бе уточнено, спазихме единствената процедура, след която общинските съветници трябваше да разгледат и евентуално гласуват нашето предложение. Разочаровани сме и изненадани, че това няма да стане“, каза за „Петел“ Благой Калфов.
Спартак 1918 се събра днес за първа тренировка от лятната подготовка, а нов треньор е

Златин Михайлов. Той е натоварен със задачата да подготвя кадри на клуба за новия сезон, повечето от които са играли за отбора и през миналото първенство. Калфов потвърди, че на 100 процента ще участват в Трета лига – Североизточна група за сезон 2017/2018.
„Има, разбира се, и други варианти за набавяне на финансови средства. Въпросът е, че точно сега, преди началото на кратката ни подготовка и старта на сезона, ние разчитахме на парите от букмейкъра“, завърши Калфов.

Related posts

Leave a Comment