НОЩТА на ШАМПИОНИТЕ раздаде 215 000 лв на най-добрите ни спортисти в 7 категории, като сред тях е ВАРНЕНЕЦЪТ от ЧЕРНО МОРЕ ЕЛИТ …..

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор за четвърта поредна година организираха церемонията „Нощта на шампионите“. На събитието с парични премии на обща стойност 215 000 лева в 7 категории бяха наградени най-изявените спортисти и треньори на България за 2018 г.
Красен Кралев:
За мен беше чест да връча чек за 50 000 лв наСпортист №1 на България – световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин.
Поставяйки в светлината на прожектора най-достойните спортисти и техните треньори, ММС и БСТ не само засвидетелстват уважението си към тях, но и дават възможност на хиляди деца и млади хора да намерят своя пример за подражание, който да ги мотивира към активни занимания със спорт и преследване на високи спортни резултати.
През 2018 г. България попадна във фокуса на световния спорт с едновременната организация на три Световни първенства – по гребане, волейбол и художествена гимнастика. Ние се гордеем от начина, по който проведохме тези шампионати и от оценките, които получихме от лидерите на световния спорт, включително от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Това ни амбицира да обмислим възможностите за кандидатстване за Зимни младежки олимпийски игри и дори за Световно първенство по футбол.
Грижата за младите български спортисти винаги е била основен приоритет на ММС, затова още от първата „Нощ на шампионите“ се обръща специално внимание на тях и техните треньори. Радостен съм от високите резултати на младите ни представители на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, където от 24 участници 17 души бяха в топ 6 и спечелиха 10 медала.
Доволен съм и от представянето при мъжете и жените, което също дава поводи за оптимизъм за настоящата предолимпийска 2019 г. и за достойно представяне на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.
Благодаря на всички, които защитаваха достойно честта на България и ни донесоха много поводи за гордост. Вярвам, че ще имаме още повече радостни мигове и ще ни бъде все по-трудно да определим най-добрите сред тях.
„Треньор №1 на България“ за 2018 г. е наставникът на женския ни национален отбор по борба Петър Касабов, който получи премия от 50 000 лв.
Наградата в категория „Отбор №1 на България“ за 2018 г. за трета поредна година взе националният ансамбъл по художествена гимнастика в състав Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Елена Бинева. Момичетата получиха премия на стойност 50 000 лв., а техният треньор Весела Димитрова – 10 000 лв.
В категория „Млад спортист №1 на България до 16 години“ за 2018 г. победител е варненецътПьотр Нестеров, който бе избран за тенисист №1 на Европа при момчета до 16 години. Той и неговият треньор Кристиян Илиев получиха премии по 5000 лв.
В категория „Млад спортист №1 на България до 18 години“ за 2018 г. победители станаха двойните шампиони от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес Мирела Костадинова и Панайот Димитров (акробатика). Те, заедно с треньора си Гергана Денева, получиха премии по 10 000 лв.
В категория „Млад спортист №1 на България до 23 години“ за 2018 г. победител е Биляна Дудова, която спечели сребърно отличие на Световното първенство по борба и Европейска титла. Тя получи премия от 10 000 лева.
В категория „Спортист с увреждания на България“ за 2018 г. победител е Денислав Коджабашев, спечелил исторически първи медал за България в тениса на маса от Световно първенство. Неговата премия е 10 000 лева, а на треньора му Асен Асенов – 5000 лева.
По време на церемонията връчих най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“ на 9-има заслужили спортисти, треньори и дейци. С награда бяха удостоени Илиана Раева, Гинка Загорчева, Норайр Нурикян, Бончук Андонов, Валентин Райчев, Янко Русев, Димитър Златанов, Николай Петков и Кирил Досков. През изминалата година бяха наградени и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и председателят на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.
Водещи на церемонията бяха Деян Славчев – Део и спортист №1 за 2015 година – Габриела Петрова.

Related posts