Нов изпълнителен директор в Спартак Варна. Новият треньор Херо уволни 14 футболисти!

В Спартак Варна е назначен нов спортен директор.

Това е треньорът по плажен футбол на МФК Спартак и националния отбор Симеон Христов. Той започна да гравитира около „соколите“ веднага след завръщането на тима в елита, но до този момент не заемаше официална длъжност на „Коритото“.

Симеон Христов се е занимавал с различни видове спорт, но за първи път се сблъсква с професионалния футбол от тази година. Преди да получи поста в Спартак слухове го свързваха с един от собствениците на клуба Асен Миланов, на който е давал съвети по спортно-техническата част, пише Гонг.

Бивш състезател по спортно ориентиране, бил е играч и треньор на отбор във футзала, като все още се води наставник на тима по плажен футбол, носещ името Спартак. Последно време е ходил делегат по мачове на подрастващите.



Като спортен директор Симеон Христов ще движи и медийната политика в Спартак, като ще има и организационни функции покрай отбора.

Новият треньор Херо уволни 14 футболисти от Спартак Варна.

Цветан Илиев е последният.
До този момент официално със „соколите“ се разделиха още Георги Бабалиев, Мехмет Сабри и Ибрям Ибрям. Общата бройка футболисти, носили фланелката на спартаклии през есента, на които няма да се разчита в оставащите мачове до сезона е внушителна – 14 души!

В момента преговори се водят с Янчо Андрев, Емануел Моура и Леандро Мартис. Първият иска да му бъдат платени всички заплати до края на договора, а останалите двама си търсят част от оставащите възнаграждения.

Преговори предстоят с



Сами Ел Анаби, Христиан Христов, Проспер Менди, Даниел Начев и Мартин Тошев. Те вече са уведомени за намерението на новия треньор Димитър Димитров – Херо. Договорите на всички трябва да бъдат разтрогнати до края на тренировъчния процес – 14 декември.

„Соколите“ вече са постигнали договорка с юношата на клуба и младежки национал Вили Боев, а наемът на Илкер Будинов е прекратен.

Related posts