НОВОТО ФУТБОЛНО ПЪРВЕНСТВО с нов формат. Определиха датата за извънредния конгрес на БФС.

Снимката В петък Черно море приема Етър на Тича от 18,45 ч.

Първенството на България ще е с нов формат от сезон 2020/21, обявиха от БФС.Отборите отново ще са 14 и в редовния сезон ще играят всеки срещу всеки при разменено гостуване. След това ще има раздяла на първа шестица и две четворки. Плейофите в първата шестица остават като този сезон – по един мач.
Така отборите ще изиграят 31 шампионатни двубоя, а не 36, съобщава „Спортал“.

Тези от 7-о до 10-о място ще са в първата четворка и ще излъчат единия тим за баража за Лига Европа. Мачовете ще са всеки срещу всеки при разменено гостуване.

Тези от втората четворка във втората осмица също ще играят всеки срещу всеки при разменено гостуване. Последните два тима изпадат директно, а 12-ият ще се изправи на бараж за оставане срещу третия във Втора лига.

 
Варненци
Публична група · 3676 членове

Присъединяване към групата

Групата на варненци. Не злоупотребявайте със споделяне на постове, които нямат връзка с живота във Варна. Рекламите се трият. Добре дошли на всички ва…
 

Следващия сезон първите два отбора от Втора лига ще спечелят директна промоция за елита.

Мотивите за промените са няколко: сгъстения цикъл; клубовете от елита да бъдат облекчени финансово с по-малко изиграни мачове; сезонът да завърши в срок предвид провеждането на европейското първенство идното лято.

Извънредният конгрес на Българският футболен съюз ще се проведе на 11 декември 2020 година. Това бе решено на заседанието на Изпълнителния комитет на БФС. Както е известно конгресът трябваше да се проведе това лято, но заради пандемията от COVID-19 бе отложен напред във времето.

До момента няма официално издигнати кандидати за президентския пост. До две седмици преди събитието могат да се подават кандидатури за шеф на БФС.


Related posts